L'apocalipsi final que cada Nit de Nadal ens recorda la Sibil·la no acaba d'atemorir els ciutadans, tot i que en els nostres dies véngui de la mà de crisis econòmiques i finaceres. Així ho demostraren ahir de capvespre a la capella de la Misericòrida en l'acte de celebració de la Sibil·la com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco. Un acte que malgrat la seva senzillesa congregà un nombrós públic, entre polítics, cantaires i ciutadans anònims, que es volgué afegir a la festa.
El següent pas per a la internacionalització de la Sibil·la serà a Madrid, quan dijous que ve, dia 2 de desembre, mostrarà el seu cant al Reina Sofía en l'acte què el Ministeri espanyol de Cultura ha organitzat per fer homenatge als nombrosos béns immaterials protegits enguany per la Unesco. "Hi assistiran representants de tots els patrimonis immaterials de l'Estat, i si bé els castellers hi faran una demostració, nosaltres hi donarem a conèixer la Sibil·la de la mà dels Blauets de Lluc", assegurava ahir el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà, cofoi amb l'acte a la Misericòrdia.
També alabat es mostrà el conseller insular de Cultura, Joan Font, qui recordà com aquest cant litúrgic és "una manifestació única i sigular" que ha de comportar "llevar-nos complexes, ser més segurs i més conscients de la importància que té conèixer el nostre patrimoni".
Brindis per la Sibil·la
Polítics, cantaires i ciutadans celebren el reconeixement del cant medieval com a Patrimoni Immmaterial. Dijous que ve els blavets demostren el bell cant a Madrid
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
La Sibil·la era cantada arreu dels Paísos Catalans, però la nostra tossuderia ha fet que la conservàssim a Mallorca. També fa poc que la van recuperar a Barcelona i (en pens) a Vic, i fa més de vint anys que la van recuperar a Gandia i Ontinyent. Per cert, on era el bisbe de Mallorca en la celebració d'aquest reconeixement mundial? Ni tan sols per a això, de marcat caràcter religiós, disposa de temps? Després l'Església catòlica es queixa que es perden les tradicions...
La Sibil·la és patrimoni de tot el país, no tan sols de Mallorca, Ara resultarà que els castells només són patrimoni de l'Alt Camp i la sardana de l'Empordà! La Sibil·la és un cant medieval català que s'ha conservat a Mallorca però que abans es cantava per tot arreu. Vaig sentir un tal Francesc Vicens que donava l'enhorabona a en Fuentes de Catalunya Ràdio pels castells (a ca una puta les colles d'Al·lots de Llevant i Castellers de Mallorca!) i en Fuentes li responia amb l'enhorabona a ell, representant de la nació mallorquina per la designació de la Sibil·la. Sort que ens ho podem prendre amb rialles!
que no perdin el temps amb aquestes ximpleries amb la crisis i l´atur que hi ha , entren ganes de votar a els altres , quina genteta per una foto perden el cul
que hi feia en "Gorosito"Rubio allà? Segur que la voldran fer bilingüe. Es que qualcú no va tenir la delicadesa de dir -li que la Sibil·la es canta en CATALÀ? Pentura no l'ha sentida mai: com que és en català. I per què no és en castellà? Serà per que MAI hem estat CASTELLANS? REFLEXIONAU sobre això.