nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

El Govern celebra el Dia d’Europa amb activitats lúdiques per a tota la família

229937

El Govern, a través d’Europe Direct Illes Balears, el punt d’informació i assessorament que les Balears tenen a disposició de la ciutadania sobre la Unió Europea, celebra aquest dijous el Dia d’Europa amb tot un seguit d’activitats programades fins el dissabte que ve arreu de les Illes Balears amb l’objectiu de donar compliment a un dels seus objectius primordials com és apropar el paper de la Unió Europea a la societat i fomentar dins aquesta la participació, la reflexió i el debat.

Així, la programació del Dia d’Europa s’inicia aquest dijous a Mallorca, Menorca i Formentera amb un ventall d’activitats dirigides a tota la família que inclou des de tallers i contacontes per als més petits a Palma i Sant Francesc Xavier, respectivament, fins a una xerrada a Maó sobre la relació de la música pop amb Europa. L’agenda de dijous es tanca a l’horabaixa de manera solemne al Consolat de Mar amb un acte institucional que s’iniciarà a les 19 h. amb l’actuació del Cor del Conservatori de Música de les Illes Balears, que interpretarà l’himne d’Europa, i l’hissat de la bandera de la UE. L’acte es tanca amb un discurs a càrrec de la presidenta del Govern, Margalida Prohens.

Per a divendres està prevista una activitat de contacontes a Eivissa fusionant, com l’anterior, l’aprenentatge i l’entreteniment amb l’objectiu d’educar, sensibilitzar i promoure la diversitat cultural i la cooperació europea.

La programació del Dia d’Europa es tancarà dissabte amb un taller de contacontes a Ciutadella en horari de matí i amb una activitat de participació ciutadana a Palma durant tot el dia. Aquesta darrera activitat tendrà lloc a dues carpes instal·lades al Parc de les Estacions amb jocs educatius, tallers de dibuix, jocs de paraula de temàtica europea i de construcció amb Lego, un mapa interactiu de banderes per a explorar la diversitat cultural i geogràfica del continent i un punt d’informació sobre les oportunitats i programes que ofereix la UE.

Paral·lelament, Europe Direct Illes Balears ha celebrat un concurs de dibuix sota el títol 'Pinta Europa' entre els alumnes de sisè de primària de les escoles de les Illes Balears convidant-los a expressar la seva creativitat i coneixement sobre Europa. Els treballs serviran per a il·lustrar el calendari d’Europe Direct de l’any 2025.

PROGRAMA DIA D’EUROPA:

9 de maig

  • Tallers i contacontes sobre el Dia d’Europa. (Fusió de l’aprenentatge i l’entreteniment amb l’objectiu d’educar, sensibilitzar i promoure la diversitat cultural i la cooperació europea, de les 18 h . a les 19 h. a la Biblioteca Can Sales de Palma).

  • «Give peace a chance: pot la música pop canviar el món?» (Xerrada per a adults sobre música relacionada amb Europa a càrrec de Pedro Sánchez Tuomala, a les 19 h. a la Biblioteca Pública de Maó).

  • «Kalopsia, un planeta no tan diferent». (Contacontes sobre la convivència pacífica i la col·laboració mitjançant la tolerància, la solidaritat, la unió i la diversitat, de les 17 h. a les 18 h. a la Biblioteca Marià Villangómez de Sant Francesc Xavier).

  • Acte institucional al Consolat de Mar. (Actuació del Cor del Conservatori de Música de les Illes Balears, hissat de la bandera de la UE i discurs de la Presidenta del Govern de les Illes Balears. 19 h.).

10 de maig

  • «Kalopsia, un planeta no tan diferent». (Contacontes sobre la convivència pacífica i la col·laboració mitjançant la tolerància, la solidaritat, la unió i la diversitat, de les 17.30 h. a les 18.30 h. a la Biblioteca Pública d’Eivissa).

11 de maig

  • Tallers i contacontes sobre el Dia d’Europa. (Fusió de l’aprenentatge i l’entreteniment amb l’objectiu d’educar, sensibilitzar i promoure la diversitat cultural i la cooperació europea, de les 11.30 h . a les 12.30 h. a la Biblioteca Pública de Ciutadella).

  • Activitat de participació ciutadana.- (Amb dues carpes educatives i d’entreteniment, amb tallers de dibuix, jocs de paraula sobre temàtica europea i de construcció amb peces Lego, mapa interactiu de banderes i punt d’informació sobre les oportunitats i programes de la UE. De les 11 h. a les 14 h. i de les 16 h. a les 20 h., al Parc de Ses Estacions de Palma).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Mascaró de Son Llodrà, fa 11 dies
La millor celebració del dia d'Europa que podem fer enguany és accelerar que la llengua catalana / valenciana esdevingui oficial de la Unió Europea, idò, que sigui inclosa a la llista de llengües de l’article 1 del Reglament 1/1958 del Consell de la UE.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente