cielo claro
  • Màx: 22°
  • Mín: 14°
14°

Les talaies i torres de Mallorca senyalen en defensa dels Drets Humans

Encesa de la senyal de fum i lectura del manifest a la Torre des Verger. | Facebook

Els senyals de fum i llum de les Talaies s’escapen per tot Mallorca en defensa dels drets humans. Centenars de persones han participat aquest dissabte a la iniciativa engegada per l’IES Marratxí i la Societat Balear de Matemàtiques SBM-XEIX de fer senyals de fum i encendre senyals lluminosos (durant l’horabaixa) per conscienciar sobre el drama que viuen els refugiats a la Mediterrània.   

La primera en encendre ha estat la Torre de na Pòpia (avui substituïda per un far inacabat) a Sa Dragonera. El senyal s’ha propagat visualment cap al nord i cap al sud i ha entrat dins la badia a través de Cala Figuera, Cap Enderrocat i el Castell de Bellver, on ha estat rebut per diverses autoritats illenques com Miquel Ensenyat, president del Consell de Mallorca i José Hila, batle de Palma.

Segons els seus impulsors, la iniciativa té tres intencions: «Recordar la figura de Joan Binimelis (mort el 12 de gener de 1616, ara farà 401 anys), prevere, metge, astrònom, matemàtic i historiador»; «Posar en valor el ric patrimoni arquitectònic i històric que guarda la costa de Mallorca en forma d’aquests elements de defensa» i «Fer que aquesta encesa de llum sigui un senyal per senzibilitzar tothom front al drama humanitari que viuen els refugiats de la Mediterrània». En aquests sentit s’ha demanat a tots els participants, a títol individual o a nivell institucional, que signin de manera simbòlica un manifest. Aquest manifest s’ha llegit al llarg del dia a les diferents talaies i torres.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.