Directe de la botiga al plat. La Cooperativa Pagesa de Pollença començarà a vendre la setmana que ve racions de me de Mallorca ja cuinades, seguint les receptes del cuiner Cristian Escolar. Aquest producte contribuirà a facilitar la comercialització del me mallorquí, que va iniciar la Cooperativa ja fa 12 anys. Per desgràcia, malgrat l'esforç, l'etiqueta del producte no durà indicació geogràfica, perquè no ho permet la normativa vigent.
L'origen i qualitat de la carn supera estrictes controls de qualitat des del naixement de l'animal fins a la seva arribada al plat, tal com ocorre amb tota la carn que ven de manera directa la Cooperativa. De moment, es comercialitzaran quatre plats preparats a un preu aproximat de 10 euros la ració; més concretament, me de llet a quarts en format de dos quarts de 2,5 quilograms aproximadament, rostit humit de me, me farcit d'albergínies rostides i trufa, i bracet de me rostit amb romaní. El conseller de Presidència, Antoni Moragues; el president de la Cooperativa, Martí Solivellas, i el cuiner i propietari del restaurant Los Zarzales varen presentar ahir al Port de Pollença el nou producte, incloent-hi un show cooking del conegut cuiner Pep Monné.
Sota la marca de Me ben fet, el xai cuinat de Pollença s'elabora al restaurant Los Zarzales a baixa temperatura entre 12 i 18 hores, segons el producte, per després aplicar-li un procés d'abatiment de la temperatura de +76ºC a +3ºC en menys de dues hores envasant-lo al buit. Cristian Escolar explica que aquest procés permet oferir un "producte de gran qualitat i aroma amb una caducitat de 50 dies". "Tenim la confiança d'una matèria primera fresca amb qualitat superior", afegeix. La comercialització del producte s'estendrà de la Cooperativa cap a botigues especialitzades.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.