TW
0

La cuina tradicional de l'àvia torna a estar d'actualitat amb les tripes com a ingredient principal. El restaurant Arco Iris de Muro celebra, a partir de demà i fins al pròxim 17 de maig, la segons setmana gastronòmica de tripes i cuina tradicional mallorquina, un certamen que pretén reintroduir a les cartes dels restaurants els plats ancestrals avui pràcticament extingits en el negoci de la restauració.

El frit típic de Pasqua, el frit de ronyons de conill, els callos, la llengua amb tàperes, els peus de porc, els cervells, la carota de porc, el frit de fetge de pollastre, l'arròs amb col i confits, a més de les anguiles del padrí, són alguns dels plats que incorpora a la carta del seu restaurant Pep Toni Santandreu Cladera, la tercera generació d'una família dedicada als fogons i que arrossega 41 anys d'experiència.

Tradició

"Quan em vaig fer càrrec de la cuina, ara fa quatre anys, la meva major preocupació era aconseguir els sabors de tota la vida, que els nostres clients reconeguessin la cuina tradicional del restaurant. Ara em permet anar introduint plats nous, però no plats de nova creació, sinó aquells que s'han perdut amb el pas dels anys i que tenen un gust extraordinari", explica Pep Toni Santandreu, que regenta el restaurant amb la seva mare, Regina Cladera.