TW
0

Arbres perillosos al carrer de Pau Piferrer

Devers les vuit del dematí, al carrer de Pau Piferrer, ha tornat a caure un arbre. Ha esclafat un cotxe, però per sort no hi ha hagut cap víctima. Aquesta setmana ja són dos els vehicles danyats. En aquesta via cada any les fortes pluges en tomen un o dos. Les causes d'aquests accidents són tres:

La primera és que el Pla d'urbanisme, quan se substitueix un antic edifici d'una planta, permet que el nou bloc ocupi amb les balconades zona pública sortint del límit de l'anterior. Això significa que s'elimina espai per als arbres i fa que creixin amb molta inclinació.

La segona és que els arbres d'aquest carrer són molt grans i de creixement ràpid, la qual cosa fa que la fusta sigui fràgil i es trenqui contínuament per les ventades.

La tercera és que, quan es fan síquies per passar distints serveis, no es respecten les grans arrels dels arbres i perden estabilitat.

Durant el matí els operaris de l'Ajuntament han estat realitzant una poda notable, que ha alleugerit de branques els arbres més perillosos. Això evitarà el perill temporalment, però, si hi ha fortes pluges i vent, ens trobarem en el mateix cas.
Benet Bohigas . Palma.

Estimades germanes de la Caritat

He llegit en el dBalears de dimecres dia 2 de setembre, pàgina 16, que les monges continuen desfent el patrimoni. Pens que assimilen molt bé l'Evangeli: ven tot el que tens, dóna-ho als pobres i tindràs un tresor en el cel; després vine i segueix-me (mc. 10,2).

Aquest seria un bon exemple per a l'Església, la cúpula jeràrquica... si vengués el que diu que és seu.

En el cas del casal de Sóller, podríem dir amb certesa que, segons conten els papers, el convent és seu i poden vendre'l, però... i si no ho fos seu segons la llei de la consciència? Sant Pau diu que la llei mata.

Aquest convent, tal vegada, és una donació, una herència, una compra amb doblers del poble, etc. Segons el pensament marxista, tota herència, donació o regal és un robatori. Només és teu allò que tu, fent feina de manera honrada, t'has guanyat.

Les religioses fan molta i bona feina per a la humanitat, que és Deu, i la paga, el denari, l'esperen d'aquest patró diví, que al final de la jornada pagarà a tothom sense mesurar el treball, perquè "cadascú haurà treballat segons les seves possibilitats i cadascú rebrà segons les seves necessitats". En aquest cas, la paga serà la felicitat perquè és la necessitat que tots tenim.

Ara bé, tornant al convent, que es ven per 800.000 euros, hem vist que Jesucrist diu: "Ven, però dóna-ho als pobres". Vendre deu ser més fàcil que donar. Si el poble de Sóller reclama aquest casal, deu ser que, d'alguna manera i moralment, creu que és seu. Per tant, abans de vendre'l a un estrany, no seria millor emprar-lo per als més necessitats, marginats, emigrants, nins...?

Així les germanetes seguiran el seu estimat mestre, a qui prometeren fidelitat en la pobresa (mt. 5, 3).
Pere Fons Pascual.