Mor un indigent que fou trobat greu, atacat per rates a Sóller
Un indigent que vivia davall d’un pont de Sóller va morir ahir després d’haver estat atacat per rates. L’home havia estat hospitalitzat diumenge, després de ser trobat en molt mal estat i amb nombroses mossegades de rata. De moment no se sap la identitat de l’indigent, ja que anava indocumentat. Segons sembla, es tracta d’un ciutadà estranger que tindria algun familiar a Mallorca. Des dels serveis socials i també per part de la Guàrdia Civil i de la Fundació Miró Pastor s’està fent feina per intentar trobar els coneguts del difunt.
Manacor pitja per obrir accessos a les cales verges
L'Ajuntament de Manacor prem per definir, ordenar i en alguns casos obrir nous accessos a les cales verges del terme municipal. El regidor de Medi Ambient i president de la Ponència de Camins, Bernat Amer, va explicar en el ple d'ahir que l'Ajuntament manté negociacions amb els propietaris de les finques properes a cala Varques, cala Magraner, cala Pilota i cala Sequer. Quant a cala Varques, probablement la més coneguda de totes, el responsable de Medi Ambient detallà que el Consistori estudiava dues opcions: d'una banda, expropiar el caminoi que mena de la barrera fins a la mar; de l'altra, obrir un accés per als vehicles d'emergència.
El PP dóna per fet que la llei d’imposts es modificarà
El projecte de llei de mesures tributàries, que inclou la creació dels polèmics tres nous imposts anomenats ambientals, es modificarà, malgrat que ja ha iniciat el tràmit parlamentari. La portaveu parlamentària del PP, Mabel Cabrer, assegurà ahir que “és evident” que el projecte de llei sofrirà canvis amb la intenció d’assolir el màxim consens possible amb els sectors afectats i l’oposició. Afirmà que aquesta és “una de les prioritats” de les dues noves conselleries econòmiques. En tot cas, el projecte de llei serà abordat avui en la Comissió d'Hisenda en el Parlament. Cabrer reconegué que avui podria tancar-se un text sobre el projecte de llei, malgrat que "no serà el definitiu".
Salut no inspeccionà la farmàcia de Bauzá fins després que la duguessin als tribunals
La farmàcia de José Ramón Bauzá no va ser inspeccionada per la Conselleria de Salut durant el primer any i mig des que fou nomenat president del Govern. La primera inspecció s’hi realitzà el 13 de desembre del 2012, curiosament una setmana després que els diputats de l’esquerra haguessin presentat un recurs davant el TSJIB denunciant la incompatibilitat de Bauzá pel fet de ser cap de l’Executiu, primera autoritat de les Balears i titular d’una oficina de farmàcia.
El Parlament ajorna la Comissió que havia de tramitar els imposts 'verds' del Govern
El Parlament ha acordat ajornar la Comissió d'Hisenda i Pressuposts que havia de celebrar-se aquest dimarts horabaixa i havia d'aprovar la tramitació dels nous imposts mediambientals. El PP dóna per fet que la llei d'imposts es modificarà
El Sitges Film Festival estén la mà al certamen Mare Mostra de Palma
En moments de dificultats com aquests, els festivals cinematogràfics de l’Estat estableixen ponts d’unió per tirar endavant les iniciatives del setè art. Així ho explicava ahir Àngel Sala, director del Sitges Film Festival, que ha fixat un acord de col·laboració amb el festival Mare Mostra de Palma. “La crisi és un monstre que no sabem d’on ha aparegut, però que hem d’evitar que deixi el panorama cultural del país com un desert”, apuntava ahir al matí Sala, acompanyat pel subdirector de Sitges, Mike Hostench.
Patinada del ministre Fernández Díaz: «Alguna cosa té a veure l'avortament amb ETA»
El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha obert, encara que de manera involuntària, una nova polèmica sobre el tema de l'avortament. A una compareixença davant la premsa sobre la detenció de diversos integrants de la banda terrorista, el ministre ha deixat anar una expressió un poc estranya i menys afortunada: «Alguna cosa té a veure l'avortament amb ETA, però no massa»,
Nombrosos usuaris de les xarxes usen el 'LAPAO' per a fer jutipiris al PP aragonès
El Govern popular d'Aragó ha posat en marxa un nou moviment -potser un dels definitius- que té com a objectiu reconfigurar l'explicació i la situació sociolingüística que es viu a aquell territori, amb la voluntat de diferenciar la varietat de català que històricament s'ha parlat a la Franja de Ponent, segregant-la del tronc comú de la llengua catalana. El PP no vol "atacar" la unitat de la llengua La consellera d'Aragó que canvià el nom del català propi de la Franja "és de Ripoll"
Ni més ni manco!
Demanau cada setmanasobre la mort d'Alpha Pamfins que ens eixordi el reclami vegem clar qui ens engana,fins que la vida mundanaja no tengui cap funció.Cercau la vinculaciódel personal sanitari...Si no, no és ni necessariplorar els que han mort a un racó.
Atur: millora mínima
És tan dolenta la situació econòmica que patim que tota millora ha de ser benvinguda, encara que es tracti de no gaires llocs de feina i amb contractes temporals, segons les dades de l'INEM. Tot i així, és remarcable que Balears faci mig any que redueix l'atur, malgrat que sigui amb comptagotes i tenint a sobre l'espasa de Dàmocles que actualment hi ha a l'Arxipèlag més de 84.000 persones sense feina, un nivell semblant al de fa dos o tres anys.
Innocència culpable
Com explica detingudament Nick Cohen en el seu assaig What's left?, Noam Chomsky és capaç de veure el que pugui estar bé de cada sistema polític menys del seu, el dels Estats Units d'Amèrica... El passat dissabte va publicar un article en aquestes mateixes pàgines, ben informat i ben documentat, el qual traslluïa perfectament aquella mentalitat masoquista.