Tacons a l'estil de Can Amer
És una altra recepta típica de la cuina mallorquina de Pasqua i, com no podia ser d'una altra manera, s'elabora a partir de la butza del me, aquella part que no s'usa per fer el frit: són els tacons. L'esmentat plat amb prou feines es cuina avui en dia a Mallorca. Antònia Cantallops, qui va ser la reputada cuinera del celler de Can Amer (Inca), revela a dBalears com els prepara. Els principals ingredients d'aquest deliciós plat, una veritable delicatessen, són els senyals, el cervell i les vèrtoles de me. Cal netejar-ho tot, pelar-ho i deixar-ho en remull tota una nit. Una vegada ben colat i escorregut, es posa tot dins d'un bol i s'hi afegeix una picada elaborada amb moraduix, sàlvia i farigola. Posteriorment, s'hi fiquen els ous batuts, trossets petits de sobrassada i es posa a punt de sal i pebre. Finalment, s'hi tiren la resta d'espècies, a parts iguals: clau, gingebre, nou moscada i cardamom. La passa següent és introduir el farcit en els talequets, que abans haurem preparat amb la butza.
- Intolerable: À Punt contracta un col·laborador que celebra la mort d'Ovidi Montllor
- L’organització juvenil Nosaltres sols! visibilitza l’arraconament del català a Calvià
- El Triatló de Portocolom amaga el català
- Golàs a l’Auditòrium de Palma: Jagoba Arrasate puja a l’escenari i emociona tothom amb un ‘bertso’
- Aquí està disponible 'Norats', la sèrie que el nou director d'IB3 no vol que mirem