El 95% de la sobrassada es fa amb porcs duits de la Península i Rússia
De les 2.200 tones de sobrassada produïdes l'any 2006, tan sols 50 havien estat elaborades amb carn de porc criats a Mallorca. Les possibilitats de menjar pa amb un poc de sobrassada i que la carn amb la qual s'elabora aquest embotit no sigui mallorquina són del 95%. La sobrassada, majoritàriament, es produeix a Mallorca però no amb productes d'aquí. De fet, la carn de porc amb què es fa aquest embotit prové bàsicament de la Península, però també d'altres mercats més llunyans, com Rússia. I és que, per sorprenent que sembli, tan sols un 5% de la sobrassada s'elabora amb carn de porc negre (segons les dades de l'any 2006, quan es produïren 2.050 tones de sobrassada industrial i 50 de porc negre). Tanmateix, tot i així, sempre es comercialitza com un producte balear.Per entendre aquesta disfunció, cal remuntar-se a l'any 1993. Fou aleshores quan el Govern balear i els productors adoptaren la decisió que la sobrassada estigués protegida per una IGP (Indicació Geogràfica Protegida).
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- SIAU romp el silenci entorn del mestre i cantant Miquel Roldán
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent