nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
17°

Cartes dels lectors

Sense horari d'autobusos a Mallorca
A la Direcció i Conselleria de Mobilitat i Ordenació del Territori del Govern de les Illes Balears. TIB. Com a usuari i afectat vull expressar la meva protesta més enèrgica contra els responsables del TIB, per la seva total incapacitat a l'hora de treure els nous horaris d'autobusos per a aquesta tardor-hivern. Els horaris actuals caduquen el 31-10-2009. M'agradaria que aquests senyors/es ens donassin una explicació a tots els mallorquins i residents del motiu pel qual a dia 20-10-09, encara no es coneixen els nous horaris.

És a dir, que tots els que vivim a Mallorca i necessitam utilitzar el transport públic perquè se'ns apropi a la capital i viceversa no tinguem cap idea del nou horari que hi haurà d'aquí a deu dies. Amb això vull dir per exemple, que:
- Qui hagin d'organitzar un vol durant aquests dies ho tenen molt, però que molt malament, ja que desconeixen si arribaran a temps a l'aeroport o si el que arribi a l'Illa tindrà un autobús per tornar a casa. -Qui hagin d'acudir a una cita hospitalària a principi del mes que ve, bé per ingrés, visita, etc, ara mateix desconeixen si arribaran a temps en la seva cita.

-I no parlem de qui durant aquests dies rebi notificació per assistir a una entrevista de treball en una localitat que no sigui la seva. Què se li contesta a l'empresa? Què no sé si arribaré puntual a l'entrevista perquè desconec l'horari d'autobusos?
PATÈTIC, IRRESPONSABLE, TERCERMUNDISTA I UNA FALTA DE RESPECTE A TOTS ELS RESIDENTS BALEARS I AL TURISME
OSCAR DE FRANCISCO ALONSO.Capdepera.

Cultura, educació i projecció exterior a Sóller.
Aquí teniu tres pinzellades que, segons el meu humil criteri, haurien de ser claus per al desenvolupament futur de Sóller a través dels seus principals potencials: cultura, educació i projecció exterior. Primer: la necessitat d'un centre universitari actiu i funcional. Als darrers anys, les activitats organitzades o coparticipades per la UIB al centre universitari de Sóller són pràcticament inexistents, comparades amb la intensa activitat de que gaudeixen altres centres de l'Illa (en especial destaquen els de Campos, sa Pobla i Llucmajor, que mantenen una activitat constant). Part d'aquest dèficit pot ser degut a la manca d'una seu pròpia i adequada, disgregada entre el Centre d'Informació Jove i la Biblioteca. Caldria que aviat el centre universitari tingués unes instal·lacions pròpies i funcionals on, per posar alguns exemples, poguessin organitzar-se de manera estable les Jornades d'estudis locals del municipi o algunes de la Universitat Oberta per a Majors (UOM).

Una bona opció seria habilitar part de les dependències del CEIP el Fossaret com a centre universitari quan l'escola es traslladi al futur edifici de Ca les Ànimes, mantenint així la funció formativa que fins enguany ha mantingut. Si hi afegim que també l'escola d'adults (CEPA) recentment inaugurada tindria allà la seva seu, el Fossaret podria concentrar eficaçment tota l'activitat formativa dels sollerics majors de 18 anys. Segon: la necessitat d'una corresponsalia i un estudi radiotelevisiu estable a la ciutat. Caldria que Sóller, com a municipi més poblat de la zona, gaudís d'unes instal·lacions mínimament adequades per mantenir una cobertura televisiva i radiofònica pública estable.D'aquesta manera podria facilitar-se un cobriment informatiu més àgil i adequat de portes enfora quan fos necessari. Tal vegada un estudi, petit però modern, seria possible a qualsevol de les dependències municipals. Sóller gaudeix d'una sòlida premsa escrita; però no pot dir-se el mateix del pla audiovisual.

Per posar un exemple, Radiotelevisió de Mallorca (Ona Mallorca i [M]Televisió) manté tretze corresponsalies al llarg de tota l'Illa (una quarta part dels municipis mallorquins), però aquestes es distribueixen d'una manera força irregular al llarg de la nostra geografia. Cap d'elles no cobreix la zona central i nord de la serra de Tramuntana, i les més pròximes es troben a Andratx, Esporles, Consell i Lloseta. Com pot ser que estiguem tan desassistits, i més tenint en compte la nostra orografia? Cal plantejar-s'ho. Tercer: integrar Sóller dins la candidatura a capital cultural de les Illes. L'any 2016 l'Estat espanyol acollirà la capitalitat europea de la cultura, i dins la quinzena de ciutats que han presentat la seva candidatura per organitzar-la es troben les Illes Balears (els organitzadors han entès de manera encertada que Palma havia de comptar amb tot l'arxipèlag per oferir una candidatura ferma).

Ja s'estan concretant alguns actes de la candidatura: l'estrena a Palma d'un nou musical d'Andrew Lloyd Webber, la creació d'un premi Formentor de literatura i la nova fira d'art Mare Nostrum, que faria la primera edició el mes de juliol de 2012 al nou palau de congressos de Ciutat. Com el projecte, tot just acaba de fer-se públic, encara s'està planificant i roman obert a tot tipus d'idees. Sembla clar que Sóller tindria molt a dir i més a guanyar. De moment el projecte ja ha rebut el suport de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB) i Foment del Turisme de Mallorca. El Ministeri de Cultura seleccionarà la candidatura guanyadora per juliol de 2010, encara hi ha temps per concretar-hi els objectius i oferir idees per incorporar-se al projecte amb l'enorme potencial que posseeix la Vila. Però no ens adormim, cal que ens hi afanyem. Es tracta d'una gran oportunitat.
MANEL GARCIA. Palma.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.