TW
7

El president del Govern, José Ramón Bauzá, està convençut que en qüestió de menys de dues dècades -devers el 2030- l'anglès serà la llengua vehicular de l'ensenyament arreu del món.

Per això, Bauzá insistí a defensar aquest dijous la necessitat que els alumnes de Balears estudiïn en anglès, per estar en «igualtat de condicions» amb els alumnes d'altres autonomies, altres punts del món o, fins i tot, amb «altres models educatius que no siguin el públic».

En aquests termes s'expressà el president durant la inauguració del 42è Congrés Nacional d'Ensenyament Privat que enguany duu el títol de 'Navegant per la LOMQE', una cita que no va ser desaprofitada pel líder de l'executiu per seguir defensant el TIL.

Notícies relacionades

Segons la tesi exposada per Bauzá, la seva aposta lingüística a l'educació balear cerca que «els més petits estiguin en igualtat de condicions». A més, justificà que el canvi a l'escola illenca era necessari per adequar-la als moments actuals i a les necessitats de la societat. "Els índexs de fracàs i abandonament a les nostres illes són realment alarmants", assegurà.

Per la seva banda, la Confederació Espanyola de Centres d'Ensenyament (CECE), assenyalà que al Congrés s'analitzaran les possibilitats de la LOMQE, «que són moltes», i s'analitzarà «la necessitat de l'aprenentatge d'idiomes».

«Estudiar en anglès, castellà i mallorquí és una exigència de la demanda social i un cant al sentit comú», expressaren els seus representants.

A l'acte d'inauguració hi assistiren la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, la consellera d'Educació, Núria Riera, el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Palma, Sebastià Sansó, i la presidenta de la Confederació d'Ensenyament de Centres Privats a les Balears, Magdalena Mateu.