nubes dispersas
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
19°

El PI aposta per l'autonomia de cada illa

Jaume Font i Antoni Pastor, president i vicepresident de la formació, van participar en l'acte de presentació de l'agrupació d'El Pi a Sant Antoni d'Eivisssa.

El Pi ha apostat per l'autonomia de cada illa. Durant la presentació del comitè local de Sant Antoni, els dirigents de la formació política van refermar el seu compromís amb la llengua i la cultura balear, “la identitat pròpia” entenent que hi ha quatre illes amb “quatres realitats diferents”.

Durant la presentació del comitè, realitza divendres i en el qual hi van assistir un centenar de persones, Jaume Font i Antoni Pastor, president i vicepresident de la formació respectivament, destacaren la necessitat de què Eivissa prengui les seves “pròpies decisions”.

Pastor, en aquest sentit, es va posar a disposició dels eivissencs “per fer d'altaveu de les seves reivindicacions” al Parlament balear. Així, anuncià que la seva formació presentarà una esmena als pressuposts perquè les persones d'Eivissa, Formentera i Menorca “no paguin de més per desplaçaments”. A més assegurà sentir-se “avergonyit”perquè “els grans partits varen ser incapaços d’arribar a un acord amb la radioteràpia de Can Misses”.

Centralisme mallorquí
Font, per part seva, destacà que “és el centralisme mallorquí el que ens ha impedit fer de Balears el nostre petit país”.“Ni Eivissa ni Menorca s’hauran de desplaçar per arribar a cap acord”, assegurà Font, qui va recordar que per garantir l’autonomia “per arribar a acords serà necessari el vot favorable de, al menys, dues illes i ningú haurà de cridar a Palma per demanar permís”.

Xicu Torres, president del comitè local de Sant Antoni, afirmà que el seu partit va “d'abaix cap a dalt, perquè l'important són les bases, les persones”. “El patrimoni del PI són els seus afiliats i la nostra forma d’actuar passar per la transparència i la participació ciutadana”, assegurà.

Millora de la neteja
D'altra banda, l'agrupació d'El PI a Santanyí ha tornat a proposar la millora del sistema de neteja de contenidors de municipi. Els tres regidors, Cristian Garcia, Jaume Rigo i Gabriel Vidal presentaren dimecres, al ple del Consistori, un pla “millor i més eficient” que l’actual. El pla però va ser rebutjat per l'equip de Govern del PP.

El nou projecte presentat per la formació política consisteix a canviar l’entorn dels contenidors situats a la via pública, “de manera que s’eixampli la vorera i es construeixi en pendent cap a l’interior d’un desguàs (talment una dutxa) per facilitar la neteja i desinfecció, tant del trespol dels voltants com del mateix contenidor de fems”. Consideren que suposaria un “canvi molt important en la imatge del municipi, on actualment els contenidors i el seu entorn estan molt bruts”.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Joan Miró Font, fa mes de 10 anys

Jo crec que, per contra, s'ha d'anar a unir ses illes en un sol país i això s'ha de fer a partir de ses diferències que hi ha entre elles (com bé manté en Miquel Àngel Casasnovas Camps, historiador ciutadellenc), fins i tot entre Eivissa i Formentera. I que molt sovent s'autoodi (s'espanyolisme) es desfressa d'antimallorquinisme/antibalearisme. Fixau-vos, per cert, en aquest article d'un notari de Sant Antoni, publicat aquest mateix diumenge a Diario de Ibiza:
http://www.diariodeibiza.es/opinion/2014/10/19/sucesion-sociedad-perfecta/726460.html

Valoració:2menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 10 anys

Se ha de considerar Formentera com un municipi de
Eivissa.

Valoració:1menosmas
Per Naoj, fa mes de 10 anys

Pot ésser hi va haver un temps,en que molts d,aborígens,sentiren el PP com un partit propi.
Pot ésser que cada dia mes,hi hagui mes gent que el veu com el que realment es,un instrument a les ordres d,interessos forans.

Valoració:6menosmas
Per a naoj, fa mes de 10 anys

Te estas olvidando que los "quintos" fueron elementos destacados del PP y su salida no fué de lo más honrosa. Estos dos si que estaban iluminados por la "metrópoli". Ahora lo único que pretenden es seguir chupando del bote. Nada más.

Valoració:4menosmas
Per I doncs, fa mes de 10 anys

Jo sempre he pensat que cada illa , hauria de ser una província diferent.

Valoració:3menosmas
Per anticatalufet, fa mes de 10 anys

Contarme otra de miedo jajjajajajaja

Valoració:-1menosmas
Per Ja comença a fer olor de Pi-pí, fa mes de 10 anys

Ja hi tornam a ser!
Enlloc d´unir, dividir!
Unir forces, unir objectius... Tan mal de fer és? Després consensuar i establir unes normes que garanteixin la participació de tots?
Mallorquí, menorquí, eivissenc, formenterer, Airencs (Illa de l´Aire) Conillers etc. etc. Castellet de Bellver, o Santa Àgueda, o el de dalt Vila. Així no ho aconseguirem mai. O... és això el que volen i ells perpetuar-se al capdevant dels partidets?

Valoració:7menosmas
Per Naoj, fa mes de 10 anys

Quintos,
els aborígens de les colònies,deixen d,estar enlluernats per la metròpoli,i es posen a servír als seus senyors vertaders,el seu poble,

Valoració:10menosmas
Per quintos, fa mes de 10 anys

Me basta, y me sobra, con ver a los "quintos". El quinto de la izquierda y al de la derecha. Canela fina.

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente