algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 17°
18°

Melià: “L'important és el que defensam, la nostra terra, i no els pactes”

Josep Melià, nou president de l'agrupació d'El Pi a Mallorca, ha assegurat que el seu partit diu "no al TIL". | N.Rincón

Proposta per les Illes (El Pi) ha celebrat aquest dissabte, al campus de la UIB, el Primer Congrés de Mallorca. Josep Melià ha sortit elegit, amb el 94% dels vots dels més de 300 participants, com a nou president de l'Executiva insular. Maria Pascual n’és la vicepresidenta i Vicenç Coll el secretari general.

Melià ha començat el seu discurs recordant la figura de Miquel dels Sants Oliver i ha ressaltat la importància de tenir una “identitat pròpia” per defensar les illes davant l'Estat en matèries com l'economia. “Els pressuposts generals de l’Estat constaten, una vegada més, que som a la coa de les inversions; no es poden enviar 3500 milions d’euros sense retorn perquè estam empobrint la societat”, ha afirmat.

El nou líder d'El Pi a Mallorca ha destacat que la seva formació diu “no al TIL, sí al consens i sí al paper de la UIB”. “És important saber tres llengües però també és important defensar la nostra”, ha afegit. “Hem de creure també en la nostra cultura i les seves potencialitats d’indústria i promoció”, ha remarcat.

En aquest sentit, Melià ha insistit que el paper del Consell de Mallorca és actualment una administració “en estat vegetatiu, sense lideratge, sense exercir el paper que li correspon” i ha reivindicat l’existència d’una institució insular “amb unes funcions clares, sense duplicitats i amb lideratge”.

De cara a les pròximes eleccions Melià ha defensat que la “proximitat i el municipalisme” són les eines de la seva formació. “Aquest és un projecte de generació de consciència de país; no podem consentir l’autoritarisme, la democràcia no és anar a votar cada quatre anys”, ha reclamat.

En aquest sentit, el representant polític ha defensat que volen un “projecte autocentrat”. “El fet important és el que defensam no amb qui pactarem ni si pactarem; tenim identitat pròpia, no som el complement de ningú”, ha afirmat. “Som aquí perquè és necessari un projecte que defensi els interessos d’aquesta terra”, ha sentenciat.

Democràcia
Per part seva, Pascual i Coll han agraït la seva elecció i han assegurat que envesteixen la feina amb molta “il·lusió”. En aquest sentit, Pascual ha defensat que la seva prioritat és Mallorca i que “no es pot continuar amb aquesta manera de fer les coses, el sistema democràtic és implicació i quan qualque cosa no funciona ens hem d’implicar”.

Finalment, Jaume Font, president de la formació política, ha donat l’enhorabona a tot l'equip. “El PI ha d’ajudar a la gent a estar còmode dins casa seva i això només és possible estant presents als ajuntaments, als Consells, al Parlament però sobretot a Madrid”, ha assegurat. “En el món hi ha moltes causes nobles, la nostra és defensar els interessos de les Illes Balears”, ha sentenciat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per xoriçoss, fa mes de 10 anys

Melià, que mos coneixem....

L´important són es doberssss

Valoració:2menosmas
Per Miquelet, fa mes de 10 anys

"Melià ha començat el seu discurs recordant la figura de Miquel dels Sants Oliver".
El record sovint, com també Joan Estelrich, Gabriel Alomar i Villalonga, als mossèns Alcover i Galmés, Pere Oliver i Domenge, etc.
Tots ells mallorquins d'ideologies diferents però que tenien molt clara la seva adscripció nacional (catalana)
La guerra del 36-39 i la ideologia franquista resultant acabaren amb aquell pensament, l'esclafaren.
Cal llegir els nostres clàssics d' abans de la guerra del 36-39. Representen la llavor de la Mallorca auto-centrada i amb capacitat de projectar-se cap a un nou futur.

Valoració:1menosmas
Per Pep, fa mes de 10 anys

Salvador, Biodramina: teniu raó. Però la única diferència amb el PP i el PSOE és que aquests tenen l'administració de justícia al seu servei i un bon grapat de medis de comunicació. A més, el seu espoli és molt més gran i sistemàtic que el de UM.

Valoració:4menosmas
Per "Castella mos roba", fa mes de 10 anys

1. El independentisme ja té una massa crítica, se ha de incloure la independència. El grup que vol independència es transversal sense ell no se pot formar majoria.
2. La única llengua oficial ha de esser el mallorquí. Creure que el 100% pot aprendre tres llengües ès demencial. Les llengües estrangeres, el castellà ho ès, han de esser opcionals. Lo important ès sebre una llengua bé, que ès el mallorquí.
3. Com a aspiracions mínimes: a) única llengua de ensenyament, el mallorquí, b) aconseguir un concert fiscal com el de Navarra i País Guasc.
Condicions necessàries però no suficient per si hi ha necessitat de pactes.

Valoració:1menosmas
Per Salvador, fa mes de 10 anys

Todos sabemos que el 3,1416 es el sucesor del partido quintaesencia de la corrupción en todo el mundo mundial: UM. Que no esperen jamás mi voto.Además, ahora se les ha sumado el traidor de Pastor, un motivo más para rechazar a tan excelsos demócratas.

Valoració:-1menosmas
Per Biodramina, fa mes de 10 anys

Jajaja......o sea.
Los herederos de los expoliadores de UM, que han exprimido a los mallorquines toda la vida y enchufado a sus parientes hasta decir basta, pactando con unos y otros porque no llegan a más, de repente, no "van de pactos"...... es que me meo......
Claro, vosotros gobernaréis por mayoría absoluta, como siempre........jajaja.....me meoooo......!!

Valoració:-1menosmas
Per mare de déu de lluc, fa mes de 10 anys

És collonut com acusen el PI de coses que no ha fet i en canvi voten compulsivament el PP que té casos de corrupció per tot el país. Però clar... ja se sap que als nacionalistes espanyols tots se'ls justifica...
Votau partits d'aquí i deixaran de prender-mos es pèl i es doblers!!
I per cert, enhorabona a Josep Melià. M'agrada el seu discurs.

Valoració:9menosmas
Per Pere Antoni, fa mes de 10 anys

FONT I MELIÀ exemples de que?

De mamar de la política 20 anys més au venga no ens enganyau.

Valoració:-3menosmas
Per beeeeeeeeeeeeeeeeeee, fa mes de 10 anys

Siendo breves y concisos: ¿Se puede saber qué coños defiendes tú y los dos que tienes detrás?. A esta troika la conocemos bien. Basta recordar a los que están en el talego. Os votará el que quiere ser engañado. Hurgar en la vida política de cada uno de ellos. Y no digo.

Valoració:-1menosmas
Per Pert, fa mes de 10 anys

PP=PSOE= corrupcio total+ espoli fiscal tots noltros. Per aixo votare PI

Valoració:11menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente