La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Menorca (FAPMA) celebra que a l'illa el curs no hagi començat de la mateixa forma que ho féu el passat, amb aturades, malgrat que segueixi en marxa la “política rebutjable” de l'Executiu, en forma de retallades i un TIL guiat per l'obsessió d'arraconar el català al nostre ensenyament.
L'entitat manifesta que “l'obcecació” i “ineptitud” dels polítics no empara en canvi que els seus fills hagin de començar l'any acadèmic fent vaga, i en aquest sentit ratifiquen que “hem de trobar les maneres de fer veure al Govern la nostra disconformitat sense perjudicar les activitats lectives”.
En aquests termes s'expressaren els representants de la federació a la concentració que aplegà nombrosos docents davant la seu de la delegació educativa de Maó, i on feren èmfasi que la no convocatòria de vaga per al 15-S a Menorca i Eivissa no es pot veure com un símptoma de debilitat del moviment docent, o com a mínim de submissió o conformitat, com sí que destacaren algunes fonts de la Conselleria d'Educació.
«El Govern ha de tenir clar que si segueix pel camí de l'autoritarisme improvisat i sense cap fonament pedagògic ens trobaran al davant, fent costat a la resta de la comunitat educativa i donant suport, si cal, a les mobilitzacions que es convoquin», declarà la directiva de FAPMA.
Eivissa; la lluita continua
L'altra trobada a un indret on no hi havia vaga convocada va ser a l'Alamera, a Vila, i allà els docents pitiüsos remarcaren que malgrat que haguessin anat a fer feina no vivim ni molt menys l'inici d'un curs normal.
Sobre la possible pèrdua d'embranzida dels docents en lluita, fonts de la Coordinadora de Professorat Preocupat manifesten que lluny d'això la solidaritat creix, la qual cosa es reflecteix, per exemple, en l'ampliació també a Eivissa de la querella criminal contra el diputat menorquí del PP Antoni Camps.
2 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Fer vaga és completament democràtic. El que no és pedagògic és no cobrir baixes durant dues o tres setmanes, retallar professorat de suport, massificar aules amb la diversitat inaudita d'aquests darrers anys, ficar els nins en barracons, en classes amb goteres, amb corrents d'aire o inundacions perquè les finestres no tanquen, deixar-los sense calefacció a l'hivern, deixar que facin classe en passadissos, exposat a l'amiant que és cancerígen, imposar matèries en anglès amb professorat sense la titulació ni la formació AICLE necessàries al 100% del alumnat, sense el nivell i/o les capacitats per a assumir-ho d'un dia per l'altre (tornam a la diversitat a les aules), tenir el 80% dels centres sense el projecte TIL aprovat i sense professorat assignat en començar el curs (segur que no ho saps però el curs no s'improvisa, es planifica i es programen els continguts)... TOT AIXÒ SÍ QUE NO ÉS PEDAGÒGIC.
Hacer huelga es totalmente pedagógico. ¿Alguién lo duda?. Por lo tanto, hay que convocar urgentemente una de 60 días. ¡Ya!. No ve d'un.