Gómez i Bauzá al Ple d'aquest dimarts. | Pere Bota

TW
9

El president del Govern, José Ramón Bauzá, ha defensat avui al Parlament la seva política educativa i ha rebutjat un altre pic la immersió lingüística. «El PP i el Govern diuen sí a la llibertat i no a la imposició», ha dit avui en el ple del Parlament.

Bauzá ha respost d'aquesta manera a la portaveu del grup parlamentari socialista, Francina Armengol, qui ha preguntat quan es reunirà amb la comunitat educativa per a resoldre el conflicte «que el seu Govern ha creat». El president balear ha assegurat en aquest sentit que la Conselleria d'Educació, Cultura i Universitats ja s'ha reunit onze vegades amb els sindicats i el comitè de vaga i ha recordat a Armengol que avui se celebra una mesa sectorial del sector, espai en el qual s'ha de debatre i negociar tot el relacionat amb la matèria educativa.

«Nosaltres diem sí als nostres compromisos, sí al trilingüisme, i diem no, al contrari que vostè, a la immersió lingüística. El PP i el Govern diuen sí a la llibertat i no a la imposició», ha precisat Bauzá.

Notícies relacionades

Aposta pel trilingüisme
En aquest marc, el president del Govern ha insistit que el seu govern vol que els nins balears puguin parlar «tres idiomes: les nostres dues llengües i l'anglès», i ha acusat a Armengol de voler «tot el contrari».

La líder socialista havia demanat a Bauzá que rebi els docents i li ha retret que li interessi més el conflicte amb els treballadors de Coca Cola, amb qui sí s'ha reunit, que l'educatiu, que fa mesos que es perllonga sense cap moviment per estimular l'acord.

Abandonament i dificultats d'implantació
Armengol, que ha qualificat les polítiques del Govern d'«imposició» i «menyspreu», s'ha referit a les dades d'abandonament escolar a Balears (29,7 %) i als informes de l'Assemblea de Docents, que assenyalen que els suspensos en assignatures impartides en anglès han augmentat un 30 % pel que fa a un any abans, a més d'un informe que determina que a Eivissa no s'ha pogut aplicar el decret de tractament integrat de llengües (TIL) en el 40 % dels centres per falta de recursos. La portaveu del grup socialista ha demanat en aquest context al president «seny i diàleg». «Deixi d'inhibir-se i posi's al capdavant del conflicte educatiu que ha creat», ha insistit.

El mandatari autonòmic ha reconegut les dades d'abandonament prematur de les aules, però en canvi no ha volgut valorar les dades de l'Assemblea de Docents ni d'Eivissa i ha criticat «l'oposició radical» que ha tengut la iniciativa del seu Govern per a intentar canviar el model educatiu amb el TIL. Així, ha qüestionat a Armengol per demanar consens quan, segons ha dit, dins del PSOE aquest no existeix. «La senyora Calvo diu tot el contrari al que vostè diu i demana consens. És realment curiós», ha sentenciat.