Imatge de la trobada de directors de secundària realitzada a Inca. | Pere Bota.

TW
24

La Federació d'Associacions de Directius de Secundària de les Illes Balears (FADESIB) ha rebutjat la proposta de dimissió en bloc dels directors de tots els centres educatius de Balears, perquè consideren que una mesura com aquesta en el moment pel qual travessa l'ensenyament a les Illes no suposaria cap favor per a ningú.

El dirigent de la Federació, Antoni Quintana, ha explicat que els directors "són la garantia perquè els instituts es governin amb respete cap als centres i als consells escolars". En la reunió que ha tengut lloc aquest dijous a l'IES Pau Casesnoves d'Inca els directors han acordat a més demanar el cessament de la consellera Joana Maria Camps.

Quintana ha insistit que a diferència de les autoritats educatives de l'Executiu, ells sí que compleixen les lleis, i per aquest motiu han descartat la iniciativa de deixar el seu càrrec com a forma de solidaritzar-se amb els directors menorquins.

Peticions
Aquest dijous fou la Plataforma Crida qui sol·licità als directors de les Illes un gest global que fes visible el suport als docents expedientats. S'afegien d'aquesta forma a la petició de la Unió Obrera Balear, qui ja havia reclamat una mesura contundent i col·lectiva dels caps dels centres en contra de les polítiques educatives del Govern.

Notícies relacionades

Els directors de secundària han expressat que des del primer moment estan del costat dels afectats i qualifiquen les sancions com "injustes i desproporcionades". En qualsevol cas, no consideren que aquesta eventual opció sigui el més urgent i necessari en aquests moments de desgavell educatiu. 

Camps, una nosa
Per altra banda, han tractat de focalitzar la tensió del moment en la figura de la consellera Camps. Segons han descrit duen dos mesos tractant de contactar amb la consellera per a reunir-s'hi, i no han obtingut cap resultat.
 
Malgrat això, els directors segueixen disposats a fomentar el diàleg i la recerca del consens, com a única via útil per a superar la crisi generada per la implantació del decret de llengües i la suspensió dels directors menorquins.

Així mateix, pel que fa al tema de la vaga indefinida, els directors no s'hi han volgut referir, "per no confondre l'opinió pública".

Així, han acordat tornar-se a reunir la setmana que ve, per a expressar el seu parer de forma més completa sobre aquesta aturada que podria paralitzar l'inici de l'activitat docent.

Recursos
Per la seva banda, CCOO anuncià que presentarà quatre recursos contra les resolucions del secretari autonòmic d'Educació, Cultura i Universitats, Guillem Estarellas, en relació a l'aprovació dels projectes TIL dels quatre instituts menorquins.

Aquestes accions pretenen invalidar la resolució que va dictar el secretari autonòmic el passat 5 d'agost amb la qual ordenava als equips directius aplicar una proposta de projecte amb les esmenes del decret. Es reclama també que siguin declarats com a vàlids els projectes lingüístics aprovats pels consells escolars de cada centre.