FAPA organitzà el passat desembre una cadena humana a Eivissa per a reivindicar millors condicions per a l'educació. | Sergio G. Cañizares.

TW
3

FAPA Mallorca crida les 180 associacions de mares i pares d’alumnes de Mallorca que hi estan associades a una assemblea informativa oberta a tota la comunitat educativa, per a tractar la preocupació generalitzada per la "caòtica situació que es presenta per aquest inici de curs".

La representació de les famílies afirma que és necessari preparar-les per a enfrontar-se de forma responsable al que serà l’inici més complicat dels últims anys. Per això, aquestes trobades informatives poden ser útils per a compartir informació, dubtes, estratègies, o consultes legals i que després cada APIMA en faci l'ús que cregui més adient.

Degut a l'elevat nombre de persones que es podrien congregar s'han convocat tres cites. La primera serà el dimarts 10 de setembre al CEIP Ponent d’Inca. L'endemà es repetirà a l’IES Ramon Llull de Palma i al Teatre municipal de Manacor. Totes les assemblees començaran a les 20 hores.

Segons destaca la federació d'associacions de mares i pares d'alumnes, la incapacitat de la Conselleria d’Educació i dels seus responsables per arribar a punts de consens amb la comunitat educativa, la imposició dels projectes lingüístics, i els atacs continus a l’educació pública, han precipitat una situació que no és la més adequada per a iniciar un nou curs.

Per a FAPA, el problema no es limita a una qüestió sociolingüística, sinó que estam davant un problema molt més profund, i una de les raons fonamentals és que la consellera Joana Maria Camps "no ha estat a l'altura de les circumstàncies", entrant en contínues contradiccions.

Tertúlies sobre trilingüisme
Ahir la FAPA féu part d'una interessant tertúlia radiofònica a la cadena Cope Mallorca, al programa 'La Mañana de Baleares'. La convidada era per a parlar sobre l'actual conflicte educatiu, i també hi assistí un representant de l'STEI, així com responsables de les escoles privades de Palma Lluís Vives i Sant Gaietà.

A aquests centres s'aplica des de fa un cert temps un programa de trilingüisme, i en l'aire quedaren algunes consideracions d'interès pel que fa a l'aplicació del decret de llengües que el Govern té previst iniciar a l'escola pública i concertada de forma imminent.

El director del Lluís Vives, Antoni Frau, confirmà que no contracta cap docent per donar classes en anglès sense un mínim de C1, mentre que el nivell previst per la conselleria als docents de centres subvencionats amb doblers públics és l'inferior B2. Això dugué els tertulians de FAPA i l'STEI a coincidir en la consideració que l'Executiu vol dur un "trilingüisme de segona" a l'educació pública de les Illes.

Per a uns i altres, quedà clar que el plantejament actual del TIL no és el més correcte.