Nel Martí, diputat del PSM-Més per Menorca, ha anunciat aquest dilluns que la seva formació ha presentat una Proposició no de Llei al Parlament instant al Govern a respectar l'autonomia dels ajuntaments en relació amb la capacitat de regular el coneixement del català dels seus treballadors.
La coalició contesta així a la carta que l'Executiu autonòmic ha enviat a les corporacions locals, a través de la qual adverteix als ajuntaments que recorrerà qualsevol acord que incorpori el requisit del català en la relació de llocs de treball.
"Reclamam al Parlament un posicionament a favor de l'autonomia i les competències municipals, entre les quals hi ha la de la normalització lingüística i l'administració dels seus recursos humans propis", ha subratllat Martí.
En aquest sentit, el diputat del PSM-Més per Menorca ha considerat que forma part de les tasques essencials de qualsevol treballador públic "la informació, atenció o recepció al públic i que, per tant, qualsevol lloc de treball és susceptible d'incorporar el coneixement imprescindible de la llengua pròpia de les Balears".
Martí ha manifestat que, una vegada aprovada la nova Llei de Funció Pública, els ajuntaments haurien de revisar la descripció de requisits i mèrits de cada lloc de treball a fi d'ajustar-se a la normativa. "En fer-ho, l'ajuntament té la possibilitat de validar el requisit del coneixement del català en cada lloc de treball. Pot validar, en definitiva, la mateixa relació de llocs de treball que tenia" fins que no ha estat modificada la Llei de Funció Pública i la Llei de Normalització de 1986", ha conclòs.
5 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El català i Espanyol, únicas llengues oficials de Catalunya (Principat, País Valencià, Illes Balears i Andorra). No li hem de donar més voltes. Som i serem mallorquins, balears i espanyols.. sempre a ca una puta es pancatalanisme !!
El psm lo que tiene que hacer es preocuparse de los asuntos de la comunidad de madrid, q bastante tienen
La realitat del carrer és a les nostres mans. Cadascú de nosaltres -en el seu àmbit d'actuació- pot fer necessari, si vol, l'ús del català. No permetem que ens imposin l'espanyol i no renunciem a l'ús actiu i passiu de la nostra llengua. Per exemple, en aquests fòrums del dBalears podem fer una cosa molt senzilla: només llegir, contestar i valorar els comentaris escrits en català.
Por encima de dicha "autonomía municipal" están los artículos 9,14,138 y 139 de la Constitución.A ver si ahora vendrá un pastorcillo cualquiera a exigir ilegalidades.
El català, única llengua oficial de Catalunya (Principat, País Valencià, Illes Balears i Andorra). No li hem de donar més voltes.