TW
17

El “perdó” que va demanar el conseller d’Educació, Cultura i Universitats, Rafel Bosch,  dimecres durant l’acte de graduació a la UIB,per les retallades que s’estan aplicant, “no arregla res”, segons coincidiren l’Assemblea de la UIB, FE-CCOO, STEI-i i l’Associació de Directors de Primària.

Els xiulets i els crits que obligaren el conseller a deixar de banda el discurs oficial  i a improvisar una petició de  “perdó” procedien de la comunitat universitària i de membres de l’Assemblea de la UIB. El portaveu  d’aquest col·lectiu, Miquel Ángel Cloquell, assegurà ahir que “demanant perdó no s’arreglen les coses. Les coses se solucionen  amb fets, amb polítiques que esmenin aquests errors provocats.     Les mesures no són necessàries, és el que ens fan creure. Hi ha alternatives, però aquestes no els interessen”.

Iafegí que “no és una petició de  perdó real, sinó fictícia, ja que quan un demana perdó, llavors dóna la mà, ajuda i canvia el que ha  fet i que l’ha fet penedir-se’n”.

L’Assemblea va ser la que  també animà els graduats que lluïssin camisetes a favor del català i en contra de les retallades, i que els estudiants, quan pujassin a recollir el diploma, ho fessin duent  el llaç quadribarrat. Un dels seus portaveus afirmà que “va quedar molt clar ahir [per dimecres] que tots els estaments de la Universitat i de l’educació pública són contraris a aquestes retallades amb els seus crits”.

Notícies relacionades

Per part seva, el portaveu de FE-CCOO, Toni Baos, reflexionà que “demanant disculpes reconeix que ha fet coses malament i el que hauria de fer és dimitir”. Així de clar es mostrà el sindicalista, qui defensà que amb aquestes paraules allò que fa Bosch és donar més arguments perquè presenti la dimissió”.

Des de l’STEI-i, la secretària d’Ensenyament Públic, Maria Antònia Font, va assenyalar que “són benvingudes les peticions de perdó, però som el que feim, no el que deim”. Iva remarcar: “Si demana perdó, que rectifiqui també en política educativa, social i sanitària”. Així mateix, Font  va expressar que a la seva petició Bosch “hi afegeixi capacitat de diàleg al seu president, als consellers, a la seva conselleria, a les seves direccions generals i que n’aprengui també la seva cap de gabinet, que pega galtades com si fóssim en temps de la dictadura franquista. La cap de gabinet necessita més capacitat per encaixar una protesta i saber-la reconduir”.

El president de l’Associació de Directors de Primària, Jordi Escudero, finalment,  assegurà que “amb paraules no es va enlloc. El tipus de retallades que fan són polítiques”.

El representant dels directors apuntà que amb un “perdó” no s’arreglaran els problemes que actualment hi ha en els centres de les Illes.