La Fiscalia demana fins a 95 anys de presó per als Hore per quinze delictes fiscals en el marc de la peça A del cas Llampec, una causa oberta el 2007 sobre una presumpta trama de blanqueig i frau fiscal relacionada amb el bufet d'advocats Feliu de Palma.
En l'escrit d'acusació, el fiscal imputa al matrimoni i a l'advocat Alejandro Feliu -per a qui demana 57 anys i mig de presó- la defraudació de 32 milions d'euros en quinze quotes tributàries, corresponents a cinc anys en què van adquirir finques a Mallorca.
Segons el fiscal, "els tres acusats es van concertar per defraudar la Hisenda Pública de manera que els béns i riquesa que a Espanya Martha Mónica Hore anava a obtenir, adquirir i gaudir com a propietària eludissin el correcte pagament dels diversos impostos".
Això ho van fer, assenyala, mitjançant "societats en paradisos fiscals -'off shore'-, diversos números d'identificació fiscal -NIF- per a una mateixa persona, comptes corrents pont que evitin identificar correctament el titular dels fons, etcètera" mecanismes proporcionats pel lletrat als seus clients.
"N'hi ha prou amb comprovar", apunta el fiscal, que Martha Mónica Hore té un número al seu passaport colombià amb el nom "Martha Ocampo López", mentre que com a ciutadana britànica figura amb el primer nom, "sense que en cap cas s'hagi comunicat a les autoritats que es tractava de la mateixa persona".
El servei professional que va oferir l'advocat al matrimoni Hore -per a Christian el fiscal demana la mateixa pena que per a Feliu com a segon cooperador necessari en els delictes- era, indica el fiscal Juan Carrau, "el d'un esquema de pantalles perquè l'Agència Tributària fos incapaç d'exigir i controlar el correcte compliment de les obligacions tributàries".
Segons el fiscal, els acusats havien ocultat, fins i tot la intervenció judicial, "més de 61 milions d'euros que tenien invertits en Espanya".
L'advocat Feliu "va dirigir i va executar la major part d'operacions econòmiques que donassin lloc a conseqüències tributàries i intervingués també en la mecànica de defraudació", ja que "tenia amplísimos poders" de l'acusada.
Entre l'adquirit per Martha Mónica Hore figura la finca la Marina de Valldemossa per 250 milions de pessetes (1,5 milions d'euros) quan realment es van pagar 749 milions de pessetes (4,5 milions d'euros), tot això amb la participació de societats a les Illes Verges Britàniques.
Aquesta finca va ser escripturada en part el 2002 per 112 milions de pessetes, encara que aquell any no es va declarar .
"La mateixa mecànica d'ocultació" es va repetir el 2002, apunta el fiscal, quan l'acusada va adquirir el conjunt de finques rústiques de Son Bunyola, a Banyalbufar, per 21 milions d'euros, al grup Virgin.
Amb aquestes i altres operacions, de 2002 a 2006 l'acusada va deixar de tributar 32 milions en concepte d'impostos de la Renda, Patrimoni, Transmissions Patrimonials i Successions i Donacions, apunta l'escrit.
El fiscal demana les penes citades per als tres acusats tenint considerant que la dona és resident fiscal a Espanya, encara que planteja la qualificació alternativa dels fets per al supòsit que no sigui considerada resident a efectes tributaris.
En aquest cas, rebaixa les penes de 57 anys i mig a 42 anys per a Alejandro Feliu i Christian Hore i de 37 a 27 anys i mig per a Martha Mónica Hore.
Així mateix, el fiscal demana per a cada un dels acusats una fiança civil de 200 milions d'euros per cobrir les possibles responsabilitats pecuniàries.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.