Menorca diu no a la política lingüística de Bauzá Uns 300 menorquins es concentraren ahir migdia a la plaça de la Catedral de Ciutadella per manifestar el seu desacord. | Josep Bagur

TW
39

El coordinador de l'Obra Cultural Balear (OCB), Tomeu Martí, assegurà ahir que "nosaltres només hem calculat de moment les al·legacions que s'han generat a través de l'Obra però, un cop se sumin totes, ben segur que se superaran les 10.000". Ahir finalitzà el termini per presentar al·legacions a l'avantprojecte de modificació de la Llei de funció pública, que farà que el català sigui un mèrit, en comptes d'un requisit, per als funcionaris balears. Des de l'OCBse n'han aconseguides unes 6.000.

A les 6.000 al·legacions que calcula l'OCB,cal sumar-hi totes aquelles que han presentat per compte propi els ciutadans i altres entitats i associacions com Ciutadans per la Llengua, que ahir assegurava que 400 persones ja havien presentat l'escrit contra la proposta del Govern popular. A més, cal afegir-hi totes aquelles que en els pròxims dies arribaran a la Conselleria d'Administracions Públiques procedents de Menorca, Eivissa i Formentera. Des de la Conselleria explicaren que, tot i que el termini conclogué ahir, encara es torbarà uns quants dies a poder donar xifres oficials, ja que caldrà esperar que arribin totes les al·legacions registrades a diferents punts del territori.

Retirada immediata

Davant aquesta allau d'esmenes, que demostra "una mobilització ciutadana sense precedents a favor de la llengua pròpia", l'OCB demana al Govern Bauzá "la retirada de l'avantprojecte que, com ha quedat demostrat, no té el suport dels partits de l'oposició, d'una part molt important de la ciutadania i ni tan sols del PP en el seu conjunt", recordaren a través d'un comunicat.

L'entitat cita la carta enviada el 14 de desembre per la Conselleria a fi de justificar la posada en marxa d'un nou període d'al·legacions a l'avantprojecte de reforma de la Llei de funció pública. Segons la missiva, "a causa de l'entitat dels canvis produïts a conseqüència de diverses al·legacions presentades que demanaven incloure l'eliminació de l'acreditació del nivell de català com a requisit per a la provisió de llocs de treball i de la nova orientació que això implica, es considera necessari obrir un nou període d'audiència".  Atenent la reacció social provocada pel nou avantprojecte, "sense precedents coneguts amb cap avantprojecte de llei", l'única resposta possible d'un Govern amb sensibilitat democràtica hauria de ser la retirada immediata, assegura l'OCB.