Un camió d'Emaya el 2009 fent una demostració de les seves potencialitats. | Arxiu.
La Guàrdia Civil va imputar ahir, en la segona fase de l'operació Ossifar, l'exgerent d'Emaya Malén Tortella i el batle de Porreres, Bernat Bauçà. Tortella, que anà a declarar al capvespre, ja havia estat detinguda a l'agost en la primera fase de l'operació. L'exgerent de l'empresa d'aigües municipals fou desimputada a finals de setembre d'una peça separada del cas Maquillatge que investigava la presumpta contractació de treballadors d'UM a Emaya, que llavors era controlada per la regidora d'UM Cristina Cerdó, que n'era la presidenta.
En la segona fase d'Ossifar, s'investiguen diverses línies d'actuació. Per una banda, la xarxa d'UM per contractar simpatitzants que feien feina per al partit en diferents empreses. En concret a Ossifar, a l'àrea d'Emaya que es coneixia com Oficina d'atenció a la ciutadania, s'hi feien adjudicacions irregulars a empreses considerades afins a UM, a més de mangarrufes per justificar que el contracte es realitzàs a una empresa determinada.
El polític de CxI es desplaçà ahir a la Comandància de Palma per declarar. Els agents l'hi havien citat per interrogar-lo en relació a Motorisa, concessionària especialitzada en venda de camions, on treballa com a gerent. Volien conèixer l'entramat de les relacions comercials entre Emaya i l'empresa. Bauçà hi arribà cap a la una del migdia amb misser. Allà contestà les preguntes dels agents i es desvinculà de qualsevol irregularitat. Els fiscals no hi eren.
L'ara batle de Porreres, en el moment en què es produïren els fets investigats -una compra massiva de camions per part d'Emaya-, era cap de vendes de la companyia. S'investiga si es manipulà el concurs per tal que només pogués ser escollida l'esmentada concessionària. L'operació no té en principi cap lligam amb la seva faceta política. Tot i això, una de les línies d'investigació aborda contractacions diverses d'Emaya a empreses afins a UM. Bauçà fou nomenat batle de Porreres el 2007 per aquesta formació. En el cas Ossifar, sota secret de sumari, s'investiguen possibles delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental.
Entre dimecres i dijous també declararen a Comandància entre 10 i 20 testimonis. La major part, treballadors d'Emaya que feien tasques a l'Oficina d'atenció a la ciutadania, que comandava la dona detinguda en l'operatiu, L.J. Aquesta treballadora ja ha sortit en llibertat, tot i que amb càrrecs. Tot apunta que en les properes hores l'exregidora Cristina Cerdó també podria ser citada a declarar davant la Guàrdia Civil. Ja està imputada a Maquillatge i Pícnic. En totes dues causes s'investiga igualment la xarxa UM, l'estructura del partit per col·locar gent. Els treballadors feien tasques de partit i captació de vots en lloc de la feina per la qual foren contractats.
Dimecres, l'alt càrrec d'una important constructora mallorquina, A.M., també acudí a Comandància com a imputada per declarar. Negà irregularitats en la seva relació comercial amb Emaya.
8 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
No, en Bernat no sap res, nooooooooo que vaaaaaaa
Vaja, Just, tot això que dius està molt bé, però no trobes que si en Bernat és innocent o no ho es ho ha de dir el/la jutge/jutgessa i no tu? Aiaiaiaiai, si no heu fet res dolent, per què estau tan nerviosos? Si era Cap de Vendes, no tenia cap interès en que la seva empresa vengués el màxim? O la seva empresa el pagava per no vendre res? Si els que gestionaven EMAYA eren del mateix partit del que ell formava part de l'executiva, home, però repetesc, és el jutge que ho ha de dir no tu.
Davant la declaració davant la Guàrdia Civil den Bernat Bauçà, batle de Porreres ha de quedar clar el següent: a) En Bernat no tenia cap responsabilitat política en els fets que donen lloc a la declaració. Era un treballador d'una empresa (sense poder de firma). Aquesta empresa tenia relacions comercials amb una altra empresa que es va presentar a una licitació pública; b) Els preus de les relacions comercials entre empreses, tot i ser lliures, en aquest cas estan perfectament dins els paràmetres de mercat, no hi ha res inflat, ni res sospitòs; c) A qui haurien de demanar explicacions, en tot cas, seria als gerents o propietaris de l'empresa quan es varen fer els contractes, cosa que no era en Bernat aleshores, per tant, l'exigència de la seva declaració no té sentit i només embulla i embruta el bon nom d'una persona absolutament neta, algú hauria de donar explicacions de com es fan les coses. Quants de treballadors d'empreses amb relacions comercials amb altres emrpeses que fan feina amb l'administració han estat cridat a declarats? Si no fos o hagués estat el batle de Porreres l'haurien cridat a declarar? d) Cap jutge ha imputat i pres cap mesura en relació a en Bernat Bauçà.
Si tothom sap que en Not es un sant que només es dedica a vendre sobrassades i controlar cucues i no ha construit cap edifici de lo més térbol, que en Sastre no va maniular cap concurs per fer promoció turística i que en Bauça no té promotores, que ndiquen algo espés. Tots tenen en comú que eren de un partit polític de corruptes, si ells no ho varen fer, si ho varen veure. Per tant son còmplices. Es mereixen lo pitjor
Què vol dir? En Not és un sant. Tothom sap que aquestes històries que conten pel poble són enveja i res més. I en Sastre un altre sant, com en metla.
En Sastre tb l'han convocat.
Uuuui aquests porrerencs..... Abans va ser en Damià Not, i ara en Bauçà. Qui vendrà després?
En Pep Melià segur que no sabia res de res! ooooohhhhhh!!!!!!!!!! Clar que ell no està disposat a carregar amb aquesta creu.