En el seu escrit, presentat després que la Fiscalia reclamàs sis anys de presó per a Nadal així com per a Munar per considerar que el seu objectiu era beneficiar amb fons públics societats controlades per ells mateixos amb la mediació dels seus presumptes testaferros, l'advocat José Zaforteza nega aquestes acusacions i defensa que l'expresident 'uemita' no va cometre cap conducta il·lícita, segons han informat fonts jurídiques.
D'aquesta manera, en un breu escrit de defensa, el lletrat nega les acusacions que pesen sobre Nadal en el marc d'aquesta peça de cara a un judici que no tindrà lloc com a mínim fins al pròxim any, a causa de que l'Audiència Provincial ha fixat per al 14 de desembre una vista per revisar els recursos interposats contra l'auto que va posar fi a la instrucció d'aquesta peça separada del cas Maquillatge, la qual cosa provocarà la ralentització del procés.
En concret, serà la Secció Primera la que deliberarà sobre els recursos d'apel·lació presentats contra la resolució que donava pas a la Fiscalia a presentar el seu escrit d'acusació per aquests fets.
Es dóna la circumstància que el passat mes de maig l'Audiència també va celebrar una vista per revisar els recursos interposats per ambdós imputats contra l'obertura d'aquesta mateixa peça en considerar que els va ser notificada de forma tardana i això els hauria causat indefensió. Tanmateix, la Secció Segona va desestimar les apel·lacions en considerar que els recurrents van tenir coneixement de l'existència de l'auto impugnat "molt abans que els fos formalment notificat".
Deu acusats per la vista oral
Es pot recordar que el titular del Jutjat d'Instrucció número 2, Juan Ignacio Lope Sola, va obrir aquesta peça en el marc d'un complex procediment que a nivell global investiga una presumpta desviació de fons públics des de l'administració supramunicipal a empreses audiovisuals afins a UM. Una vegada finalitzada la seva instrucció, els fiscals Pedro Horrach i Juan Carrau van presentar el seu escrit de qualificació contra un total de deu acusats.
En aquest context, el Ministeri Públic sosté que una vegada que Munar, assistida pel lletrat Gabriel Garcías, i Nadal van aconseguir el control majoritari de la productora Vídeo U van intervenir de forma "arbitrària i il·legal" a fi d'atorgar-li fons públics "sense justificació ni cap motiu". Així va ser com la Institució va tramitar entre 2004 i 2005 dues subvencions de 120.000 euros cada una per a la creació del programa radiofònic 'Temps d'esport', que d'acord a les investigacions no va arribar a difondre's.
En concret, l'acusació pública considera que aquests fets constitueixen delictes de prevaricació continuada, malversació de cabals públics, de negociacions prohibides a funcionaris, de falsedat en document oficial i de falsedat en document mercantil. Al costat de Munar i Nadal, també es troben acusats els presumptes testaferros d'ambdós en Vídeo U, Miquel Sard i Víctor García, els socis originaris d'aquesta empresa, Miquel Oliver, Luisa Almiñana i Cristóbal Rullán, els administradors d'Studio Media Elisabeth Diéguez i Alfredo Conde, i l'exdirectora insular de Comunicació, Margarita Sotomayor.
Es pot destacar que aquesta no és l'única causa en la qual Nadal està sent investigat. Contra ell la Fiscalia també sol·licita sis anys de presó pel cas Can Domenge, que indaga la venda del solar de Can Domenge per la meitat del seu valor de mercat, mentre que també es troba imputat en el cas Voltor, que tracta d'esbrinar si durant la legislatura tot just finalitzada es van desviar fons des de l'Inestur a empresaris pròxims a UM en forma de contractes i subvencions irregulars, així com en els casos Son Oms i Ibatur, pel qual va ser recentment arrestat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.