Munar i Nadal, junts en un debat de politica general del Consell de Mallorca per gener de 2006. | Joan Riera - J.Morey

TW
0

La Secció Segona de l'Audiència Provincial de Palma ha de- sestimat els recursos de l'expresidenta del Consell de Mallorca Maria Antònia Munar, de l'exvicepresident Miquel Nadal i de l'exdirectora insular Margarita Sotomayor contra la decisió del jutge instructor del cas Maquillatge de crear-hi una tercera peça separada. En aquesta causa s'investiguen subvencions del Consell per valor de 240.000 euros a la productora Vídeo U en relació amb un programa radiofònic: Temps d'esport. Les defenses demanaven la nul·litat de les actuacions perquè s'invalidàs tot el que s'havia fet fins ara. Al·legaven indefensió. El jutge Lope Sola desestimà un primer recurs i ja ha sol·licitat l'obertura del judici oral. En la peça, la Fiscalia demana 6 anys de presó per a Munar, Nadal i Sototomayor.

Els magistrats hi assenyalen que "la complexitat" de la causa no va permetre concretar la formació de peces separades fins que el material instructori va estar avançat. "Així foren tramitades les peces separades Nova singladura i Elements de patrimoni i, tanmateix, no foren impugnades per cap de les parts en el procés. Per què, ara sí, aquesta darrera quan és a punt de ser jutjada?", es demanen. També apunten que el fet que la notificació de l'obertura de la peça es fes de manera tardana "no causa indefensió als acusats", atès que tenien coneixement de les acusacions des del primer moment en què prestaren declaració com a imputats davant el jutge de la causa principal. Com a segon motiu, argüeixen que "la tardança no afectà el dret de les parts a recórrer contra la decisió judicial".

Notícies relacionades

Enjudiciament immediat

A l'escrit, la Sala Segona afirma que, de fet, la formació de la peça Temps d'esport "simplifica la causa matriu coneguda amb el nom de cas Maquillatge i activa el procediment respecte d'aquells fets, fins al punt que en possibilita l'enjudiciament immediat, que és precisament el que tracten d'evitar ara les defenses". A més, la Sala "observa un afany de les defenses d'aferrar-se a un defecte de notificació, clarament esmenable, per després plantejar una nul·litat d'actuacions que invalidi tot allò fet fins ara en la peça".