TW
0

El 60% dels col·legis de les Balears no compleix amb les recomanacions de fruita en els menús de menjador, mentre que el 55% no supera la quantitat mínima de verdura que haurien d'oferir. Així es desprèn d'un estudi fet durant els dos darrers cursos pel Govern a 275 centres de les Illes per conèixer quin és el nivell de qualitat del menjar que aporten als seus estudiants.

És per això que la Conselleria de Salut i la d'Educació han proposat una sèrie de recomanacions als col·legis pel que fa a les freqüències i combinacions dels diferents grups d'aliments presents en la dieta dels petits.
Malgrat el suspens en fruites i verdures, també han constatat que el 92% dels menús compleix amb l'aport de carn, mentre que el 91% supera les quantitats indicades de peix, pasta i arròs. Ara bé, pel que fa als lactis i als dolços, només el 22% dels centres respecta els mínims en aquest sentit.

Segons explicà ahir el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, l'objectiu d'aquesta campanya també engloba les cafeteries dels instituts, les màquines expenedores i el berenar que els estudiants fan a casa.
Així, el Govern ha analitzat durant aquest darrer curs acadèmic els productes que s'ofereixen a 69 cafeteries d'instituts de les Balears.

Cafeteries sense fruita
A més a més, han constat que el 93% subministra aperitius, pastisseria industrial i dolços, mentre que només un 24% ofereix productes lactis en qualsevol de les seves modalitats. Això no obstant, encara és més greu que únicament el 64% d'aquests establiments ven fruita fresca i sucs naturals. Pel que fa a les màquines expenedores instal·lades a 46 centres educatius de les Illes, el 79% inclou begudes refrescants, mentre que gairebé totes (99%) subministren botelles d'aigua. Finalment, Thomàs destacà que si bé el 79% dels estudiants berena abans d'anar a classe, només el 33% ho fa d'una manera saludable.