El 60% dels col·legis de les Balears no compleix amb les recomanacions de fruita en els menús de menjador, mentre que el 55% no supera la quantitat mínima de verdura que haurien d'oferir. Així es desprèn d'un estudi fet durant els dos darrers cursos pel Govern a 275 centres de les Illes per conèixer quin és el nivell de qualitat del menjar que aporten als seus estudiants.
És per això que la Conselleria de Salut i la d'Educació han proposat una sèrie de recomanacions als col·legis pel que fa a les freqüències i combinacions dels diferents grups d'aliments presents en la dieta dels petits.
Malgrat el suspens en fruites i verdures, també han constatat que el 92% dels menús compleix amb l'aport de carn, mentre que el 91% supera les quantitats indicades de peix, pasta i arròs. Ara bé, pel que fa als lactis i als dolços, només el 22% dels centres respecta els mínims en aquest sentit.
Segons explicà ahir el conseller de Salut, Vicenç Thomàs, l'objectiu d'aquesta campanya també engloba les cafeteries dels instituts, les màquines expenedores i el berenar que els estudiants fan a casa.
Així, el Govern ha analitzat durant aquest darrer curs acadèmic els productes que s'ofereixen a 69 cafeteries d'instituts de les Balears.
Ni fruita ni verdura a la meitat d'escoles
Palma13/07/10 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.