TW
0

El consell assessor de l’Obra Cultural Balear decidí ahir respondre als atacs a la llengua. Ara bé, la mobilització ha de ser encara ratificada per la junta directiva que presideix Jaume Mateu. No s’ha concretat encara el dia ni la manera de contestar als atacs a la llengua que arriben des de diferents sectors i als quals s’ha sumat el Partit Popular amb especial virulència les darreres setmanes. En aquest sentit, ha creat gran preocupació a l’Obra Cultural Balear el fet que el PP anunciàs dies enrere la seva intenció de derogat la Llei de normalització lingüística i el Decret de mínims quan aconsegueixi el poder.

L’Obra valora molt negativament que es pretengui crear una guerra amb el català, que no hauria de ser altra cosa que un element cohesionador de la societat. Així mateix, des de l’Obra es considera extremadament perillós que es trenqui el mínim consens que ha perdurat durant anys envers la normativa vigent, promulgada a més a més durant governs del Partit Popular. "Després que hi hagi hagut diferents veus que s’han manifestat en contra de normalitzar la llengua pròpia en un àmbit tan important com és la salut pública, era necessari que l’Obra hi digués la seva", manifestà Tomeu Martí, portaveu de l’entitat. "En qualsevol cas –explicà Martí–, no es tracta de fer sang amb aquest tema ni fer el joc a determinats sectors que l’única cosa que cerquen és la confrontació. Allò que pretenem és fer una proposta pedagògica perquè el decret que el Govern està impulsant, d’una manera valenta, bé s’ho val".

A la reunió també hi assistiren membres del Comitè d’Usuaris de la Salut Pública, un organisme que aplega aquelles persones que algun cop no han pogut exercir el seu dret d’utilitzar el català a la sanitat i, d’alguna manera, en canalitza les queixes. Segons Martí, "tanmateix s’ha de dir que el decret del Govern, de moment, no equipara les exigències de la llengua dels treballadors de la sanitat pública amb la resta de funcionaris". Allò que, de moment, tenen clar des de l’OCB és que qualsevol acte reivindicatiu ha de comptar amb la part forana. "Les mobilitzacions no s’han de dur a terme només a Ciutat, sinó que s’ha de fer saber arreu dels pobles, d’una manera pedagògica, com així és important que qualsevol persona es pugui adreçar en català a un metge, a un infermer o a un zelador".