Els comptes no surten. 150 alumnes segons l’Ajuntament d’Inca, i 75 segons la Conselleria d’Educació, estrenaran el nou col·legi públic de Son Amonda el pròxim 15 de setembre. Les obres de construcció d’aquesta escola, que han estat més de mig any aturades, avancen ara contra rellotge perquè tot pugui quedar a punt per a l’inici oficial del curs. No és un cas únic: Muro i Sencelles són altres centres de la comarca que ja haurien d’estar enllestits.
El batle d’Inca, Pere Rotger, envoltat per bona part del seu equip, presentà ahir les tasques per dotar de serveis el solar, que acabaran previsiblement avui (tot i que fa mesos que haurien d’estar llestes). A més, anuncià que l’Ajuntament està disposat a concedir un final parcial d’obra a la Conselleria d’Educació perque els alumnes puguin anar a escola a partir de dia 15 tot i que, segons Rotger, l’actuació a l’interior del recinte no estarà del tot acabada a principi de curs, i això obligarà a anar obrint per fases aquest col·legi.
La versió de la Conselleria d’Educació és molt diferent. Asseguren que les feines de construcció s’han accelerat aquestes darreres setmanes i que ja estan completament finalitzades, però encara no s’hi han pogut col·locar els mobles perquè l’Ajuntament no havia asfaltat els voltants de l’escola, i això impossibilitava l’accés dels camions.
D’aquesta manera, tant els uns com els altres exhaureixen els darrers minuts per poder iniciar el curs dins la normalitat, especialment tenint en compte que no s’ha previst la instal·lació d’aules prefabricades per si de cas.
Sigui com vulgui, el cert és que el nou col·legi públic d’Inca neix envoltat per la polèmica. I és que no tan sols s’hi ha hagut d’augmentar la ràtio de primer curs d’infantil (3 anys) de 25 a 27 alumnes per manca d’espai, sinó que a més la resta d’escolars estaran en aules unitàries. Un sistema que ara per ara només s’empra als petits nuclis urbans, en llogarets com Caimari, Moscari o Biniamar per exemple, on no hi ha prou alumnes.
La Conselleria d’Educació justifica la decisió pel fet que no han volgut dispersar germans pels diferents col·legis d’Inca. Per això, tot i que la ràtio és de trenta alumnes per classe a la majoria de centres, a Son Amonda hi haurà una aula única de primer cicle de primària (6 i 7 anys), una de segon cicle (8 i 9 anys) i una altra de tercer cicle (10 i 11 anys). És d’esperar que els alumnes d’incorporació tardana també s’escolaritzaran a Son Amonda, i no a la resta de col·legis de la localitat.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
A Inca com sempre ses coses o es fan malament i a correcuita o no es fan. Així ens va. Carrers plens de clots (això si, el caminet que du a la casa de camp del batle ben asfaltat), circulació dissenyada amb els peus, el mercat covert que es menja mig carrer d'es Born i du anys allà mort d'oi, sa residència de Crist Rei amb deficiències i manca de personal, carrers que a la mínima que fa vent no hi ha enllumenat, soroll i més soroll. Si senyor això és exactament "la ciutat que tu vols".