Un Mallorca massa conservador

El Celta de Vigo, amb un gol del rus Karpin, derrotà el conjunt de Fernando Vázquez

Nadal, que ahir jugà de migcampista, s'obre pas entre un cúmul de jugadors celestes. | TOMÀS MONSERRAT.

TW
0
1 Dutruel (1), Velasco (2), Sergio (1), Djorovic (1), Juanfran (1), Makelele (1), Albert Celades (2), Gustavo López (2), Valery Karpin (2), Revivo (2) i Benny McCarthy. El rus Alexander Mostovoi (3) va substituir l'argentí Gustavo López al minut 45, Turdo (1) substituí Benny McCarthy al minut 59 i Giovanella (-) sortí per Revivo al minut 74 de partit. Burgos (1), Olaizola (1), Siviero (1), Niño (1), Miquel Soler (2), Lauren (2), Engonga (1), Nadal (1), Stankovic (1), Ibagaza (1) i Carlos (0). Djokaj (1) va entrar en substitució d'Stankovic al minut 55, Diego Tristán (2) va substituir Ibagaza al minut 58 i Armando substituí Lauren al minut 73.
CELTA DE VIGO:

0MALLORCA:

ÀRBITRE: Prados Garcia (Comitè territorial andalús) va tenir una actuació regular, mostrà cartolina groga a Burgos al minut 5, Lauren al minut 17, Revivo al minut 31, Olaizola al minut 37, Stankovic al minut 54 i a Juanfran al minut 79.

GOL:
1-0: minut 49, Karpin.

INCIDÈNCIES: Unes 24.000 persones a l'estadi de Balaídos. Temperatura agradable i terreny de joc en bones condicions tot i que excessivament banyat a causa que va ser regat amb profusió abans que començàs l'encontre.

El Mallorca va perdre ahir un partit en el qual, en conjunt, va ser superat en joc i en qualitat per un Celta de Vigo al qual li va costar rompre la línia defensiva visitant, però que amb una sola vegada que ho va aconseguir, li bastà.

El partit en un principi es plantejava com la rèplica del que va ser considerat el millor partit de la passada temporada, tot i que ni Mallorca ni Celta han tingut tan bon començament aquest curs.

Vázquez va sorprendre una vegada més amb un plantejament, d'entrada, més conservador si això és possible que els anteriors partits i va fer jugar junts Siviero, Niño i Nadal. Aquest darrer es va situar com a segon pivot, lloc al qual li va costar més de vint minuts d'aclimatar-s'hi.

De la seva part, Víctor Fernández va fer un plantejament més ambiciós que a la pràctica i a causa de l'endarreriment de les línies mallorquinistes resultava ser un 4-2-4.

El partit va ser de clar domini local, però la repassada cèltica que semblaven anunciar els primers compassos del partit, no es va complir i els atacants del conjunt gallec no trobaven la manera de perforar l'atapeïda xarxa defensiva mallorquinista.

No es pot dir que els jugadors locals no ho intentassin. Només començar el partit, Gustavo López ja va gaudir de la primera ocasió, però va xutar molt fluix i Burgos es va fer amb la pilota fàcilment. A la primera meitat hi va haver altres jugades de perill per part del conjunt gallec: Celades al minut 7 va provar un xut des de fora de l'àrea, però la pilota sortí alta. Al minut 17, una altra vegada López xuta a porta, aquesta vegada des d'uns quaranta metres llança un fort xut que Burgos rebutja espectacularment amb el braç dret. Al minut 25 una bona combinació entre Celades i Karpin, culmina amb un xut d'aquest darrer que surt fora per damunt del travesser. Encara hi hauria dues jugades més que aproparien el perill a l'arc de Burgos, una quan al minut 39 el porter argentí no encerta a rebutjar una centrada sobre la seva porteria i després de lluitar per la pilota amb Revivo, aquest aconsegueix disparar cap a porta, però massa alt. L'altra jugada es va produir al minut 45, quan Gustavo López, el més mòbil dels atacants locals, es va internar a l'àrea mallorquinista per la banda dreta i va rematar amb dificultats damunt la porteria de Burgos. L'arquer mallorquinista va rebutjar la pilota a córner.

De la seva banda, el Mallorca, si bé no va renunciar a intentar algun contraatac, no va gaudir de cap ocasió clara de gol en tota la primera part.

Així, i malgrat la clara diferència en el nombre d'ocasions, quan Prados García va assenyalar el final dels primers quaranta-cinc minuts, el marcador assenyalava l'empat inicial.

La segona part començava amb els mateixos plantejaments, però amb un canvi que resultaria clau: va entrar al terreny de joc el migcampista rus Mostovoi.

I de fet, a la primera jugada que va intervenir va donar la passada del gol. Va ser al minut 49, quan Velasco va fer una jugada per la banda dreta, va passar la pilota cap al centre, on Mostovoi només va haver de tocar la pilota el just i necessari perquè aquesta quedàs als peus del seu compatriota Karpin, que tot sol davant Burgos no perdonà i marcà per baix.

El gol va servir per esperonar els cèltics, però també va obligar els mallorquinistes a intentar cercar el gol.
Amb aquesta intenció, Fernando Vázquez va donar entrada a Djokaj i a Diego Tristán, la qual cosa significava una aposta clara per llançar-se cap endavant.

A partir d'aquest moment es visqueren els millors moments per al Mallorca i va arribar la gran ocasió per poder empatar el matx: una jugada per la banda de Carlos que aconsegueix centrar, Djokaj realitza una precisa assistència per a Diego Tristán qui no va saber rematar bé.

Tot i que el partit continuaria obert fins al final, els aires atacants del Mallorca s'anaren esvaint amb el pas dels minuts i a poc a poc el Celta anà recuperant el domini del partit i tornà a crear perill. Al minut 81 el públic reclamà un penal presumptament comés damunt Karpin i al minut 85 Turdo gaudí d'una nova ocasió, que perdé davant la sortida de Burgos.

Els darrers cinc minuts sí que foren de total pressió per part del conjunt mallorquinista i fins i tot el porter Burgos va pujar a rematar algunes jugades a pilota aturada. Tot i així, el marcador no es mogué i el Celta es quedà amb els tres punts que el mantenen a la part alta de la classificació. El resultat es pot considerar just ja que el Celta va ser qui més va arriscar i qui va dur la iniciativa en la major part del partit.

El Mallorca haurà d'arriscar més si vol puntuar en camps com el del Celta.