La crisi ha colpejat amb duresa arreu, però especialment virulents han estat els seus efectes a la petita i mitjana empresa. Una altra mostra d'això és la radiografia del sector que fa l'Associació d'Esteticistes de Pimem, Asineba, que indica que actualment hi ha devers dos cents centres d'estètica menys que ara fa cinc anys.
La dràstica reducció, que assoleix percentatges de gairebé el quaranta per cent, s'atribueix en bona part a la paralització econòmica generalitzada d'aquests anys, però no és l'única raó. Els empresaris apunten també a l'apujada de les exigències impositives derivades de l'obertura i el manteniment del negoci, un entrebanc més que es deriva en un increment de l'oferta submergida a domicilis particulars mala de comptabilitzar però indubtable a la vegada.
En aquest sentit, Asineba demana a l'Administració que controli l'oferta pirata que s'ofereix per la xarxa, perquè ens perjudica a tots en no pagar imposts ni complir cap supervisió des del punt de vista higiènic.
Capacitació
Emilia Pascual, presidenta d'Asineba, identifica un altre problema pel sector en la coneguda com a llei Omnibus, que els col·loca en l'epígraf de Comerç en comptes del de Serveis. Explica que això fa que qualsevol pugui obrir avui un centre sense tenir uns coneixements específics.
Segons Pascual, l'actual situació permet per exemple la proliferació de franquícies de fotodepilació que són operades per empleades sense formació estètica, un greuge en potència per al consumidor però de ple per a les professionals.
“Som conscients de la crisi i que molta gent subsisteix així, però permetre-ho ens arrossega al tancament dels nostres centres, atès que mai podrem competir amb aquesta oferta de domicili que no paga imposts ni taxes, ni garanteix cap mesura higiènica”.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.