Un dels molts anuncis que es poden trobar a les xarxes sobre serveis de perruqueria i estètica. | Facebook
Els empresaris exigeixen al Govern que controli l'increment de l'oferta il·legal de perruqueria i estètica que es pot trobar a través d'internet. És per això que l'Associació de Perruqueries de la Petita i Mitjana Empresa, GREPELS-PIMEM, que presideix Joan Coll, ha demanat una reunió urgent amb la directora general de Comerç del Govern, Lourdes Cardona.
L'oferta il·legal es pot trobar fàcilment a través de xarxes socials com Facebook, Twitter o blocs personals creats expressament per usuaris que ofereixen serveis de bellesa a domicili. Coll considera que el Govern ha de controlar aquest “boom” que està perjudicant la petita i mitjana empresa en molts casos, familiar.
“És una competència nova a afegir i que no està regulada, i que s'ofereix en domicilis particulars. Fins i tot hem vist que bloguers ofereixen serveis alternatius de perruqueria”, diu Coll.
“La despesa mitjana d'una perruqueria d'uns quatre empleats és de 12.000 euros mensuals entre salari i impostos. Les perruqueries hem de complir amb la Llei de Protecció de Dades o amb la de Riscos Laborals, per exemple”, recorda l'empresari. Per contra, els qui s'acullen a l'economia submergida no han d'afrontar cap despesa i tot el que guanyen és net.
A més de pagar els impostos i tenir tots els permisos en regla que es requereixen per obrir una perruqueria, el president recorda que “hem passat en poc temps de pagar un IVA de l'13 al 21%. A això hem d'afegir les constants pujades en la factura de la llum i altres impostos”, es lamenta.
Amb tot, Coll considera que si tots els que ofereixen els seus serveis submergits es donessin d'alta, “els preus podrien baixar en un sector que està veient com la crisi incrementa el tancament de negocis i limita la pervivència de les noves perruqueries que s'obren actualment”.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Jo que voleu que vos digui: si autònoms decideixen donar serveis de perruqueria a domicili, quin problema hi ha? Lliure mercat, no? El que s'ha de fer és que no sigui tan difícil obrir un negoci: a hores d'ara, els que lloguen els locals encara volen especular i posen uns preus desorbitats. L'administració pareix que fa mèrits per fotre el petit empresari posant-li difícil: permisos, tases, complicacions, més permisos, més regulacions, imposts, més tases, paga, paga i paga... venga croixir. La culpa no és dels que volen intentar pagar la hipoteca com puguin, és de les administracions i dels propietaris especuladors.