El consum de peix capturat a les costes de l’Arxipèlag ha baixat en els darrers anys i els pescadors estan ben preocupats. Segons Antoni Garau, secretari general de la Federació de Confraries, els nous hàbits de consum de la societat han canviat. "La gent ja no té temps per preparar el peix", assegura.
De fet, la incorporació de la dona al mercat de treball ha acabat amb bona part d’aquelles metresses de casa que cuinaven amb temps i afecte.
En incorporar-se al mercat laboral tots els membres de la unitat familiar, ja siguin parelles amb fills, sense o persones fadrines, els temps lliure per dedicar a les tasques domèstiques és ben escàs. "No hi ha temps per anar a fer la compra al mercat de tota la vida" i tampoc, sembla, "per manipular el producte a casa".
Com els súpers
Amb aquestes fosques perspectives, els percadors han començat a rumiar una idea que els grans supermercats ja posen en pràctica: netejar i filetejar el peix abans de vendre’l.
Amb aquestes facilitats esperen incentivar-ne la venda. Fora les espines, els caps (que podem demanar per fer brou), la pell... Antoni Garau, de fet, reconeix: "Al cap i a la fi, caminam cap a un nou model: vendre el peix ja filetejat".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.