Les Balears i Catalunya faran un canal de televisió conjuntament. Així ho ha desvelat aquest dijous el director general de l'Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, Andreu Manresa, en un acte a Barcelona per la «reciprocitat plena» i la creació d'un consell audiovisual del català.
Les Balears i Catalunya faran un canal de televisió de manera conjunta
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
17 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Qalsevol: Doncs precisament va ser un valencià qui va "inventar" el mot "països catalans"
Qalsevol: Doncs precisament va ser un valencià qui va "inventar" el mot "països catalans"
Mentre no s'hi faça ús del terme "països catalans" fent-nos catalans als valencians, per mi, perfecte.
Més que programacions conjuntes, necessitam poder rebre com més canals en la nostra llengua millor. Per exemple, podrien començar per aconseguir els canals següents: TV3, Esport3, Catalunya Informació i , pel setembre, iCat.cat.
Ara dónen punts falsos, demà podria ser que tornassin fer el mateix que el seu pare espiritual, en Jaime Martorell.
-El "virus mesetari" ja ha comptaminat els comentaris favorables a aquesta magnifica iniciativa. pero es igual, si els i pican que rasquin.- Noltros hem de defensar la nostre llengua peti qui peti,
És un gran projecte, que esper que se dugui a terme bem prest.
@Emigrante:Millor pagar això que no subvencions a la Fundació Francisco Franco.
Sa televisions forasteres i espanyolitzadores TVE1 i La2 no són "con dinero público"? Què esperes a queixar-te'n?
Trob una gran idea l'excel·lent iniciativa que ha anunciada N'Andreu Manresa d'un canal de televisió compartit entre els territoris que compartim idioma. Quan en Franco ens donava per extingits -o en vies d'extinció- hi havia molts d'organismes "de Cataluña y Baleares", com, per exemple, el Col·legi d'Arquitectes, la Caixa de Pensions, un Circuit de la Televisió Espanyola, entre moltíssims d'altres. I no passava res: ningú no se menjava ningú. En el continent Europeu, hi ha moltíssimes de televisions en una llengua que emeten fora del seu territori oficial nacional cap a regions teòricament estrangeres però que comparteixen idioma, maldament sigui amb diferències dialectals. Per exemple, a Lorena i Alsàcia (administrativament franceses) hi arriben canals alemanys. Com també n'arriben al Tirol del Sud (administrativament italià) i com n'arriben de francesos a la Vall d'Aosta (també administrativament italià). Per tant, passa d'hora que, en ple segle XXI, en plena era de les telecomunicacions, de les noves tecnologies i de l'internet, els territoris germans d'idioma de l'antiga Corona d'Aragó comencem a superar les nostres tanques internes i compartiguem qualque coseta. No passarà res de dolent. Fins i tot, poden passar coses bones: un mercat de deu milions de persones no és poca cosa per a qualsevol empresari que vagi endarrer de vendre els seus productes. De fet, les autonomies de llengua castellana comparteixen un fester de canals i no passa res: Antena 3, Tele 5, TVE1, TVE2, la Cuatro, la Sesta i un llarguíssim enfilall que no acabaríem mai de nomenar. Fins i tot, sempre han fet extensiva la recepció d'aquests canals en llengua castellana als territoris de l'Estat de llengua basca i de llengua catalana. I no ha passat res. Punyetes, tanta de por a botar el redolet regional! Comença a esser ben hora de superar-lo!