Cèlia Riba, familiar de Llompart, fou una de les organitzadores de l’acte, que fou molt sentit, sobretot quan Tomeu Crespí començà a recitar-ne els versos. “Ens ha emocionat”, recordava Pilar Arnau, estudiosa de la seva obra.
Més d’una trentena de persones es concentraren davant la tomba del poeta, de difícil accés, i alguns, com Gabriel Janer Malina, hi dipositaren flors. Després, arribà la lectura dels seus textos i els parlaments d’amics o exalumnes, com el professor de la UIB Jaume Corbera. També comentaren vivències i anècdotes Sam Abrahams; l’escriptora i responsable del PEN Català a Mallorca, Antònia Vicens; Pere Morey i Damià Pons, entre d’altres. Entre els recitadors improvisats, hi eren els poetes Miquel Àngel Llauger, Joan Perelló i Gabriel de la S.T. Sampol, que llegí una traducció que féu Llompart de Pessoa.
Per la seva banda, Pilar Arnau llegí el text d’un pròleg de Llompart en què l’escriptor explicava que la seva vocació sempre havia estat ser poeta, però que les circumstàncies del país el dugueren a haver de fer de tot. D’aquí, doncs, el seu vessant compromès amb la llengua i el país com a activista cultural. Altres assistents foren la responsable de l’Obra Cultural Marisa Cerdó i la representant de l’STEI-i Antònia Font.
L’esdeveniment d’ahir fou un dels primers que reconeixeran la figura del poeta, crític, traductor, assagista i editor, entre moltes altres facetes seves. El record de Llompart i també el de Bartomeu Rosselló-Pòrcel seran presents durant tot l’any gràcies a la iniciativa de la societat civil.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Tota la raó del món que el record serà present tot l'any gràcies a la societat civil, perquè si hem d'esperar que aquest govern faci alguna coss al respecte podem esperar asseguts