TW
1

L'arquitectura tradicional es fusiona amb edificis modernistes pels carrers d'una de les barriades palmesanes que ha començat a reviure de nou. Tot i això, la seva fisonomia no ha restat impassible al pas del temps i avui s'hi poden contemplar els tradicionals xamfrans arrodonits. Ens referim al barri de Santa Catalina, els carrers del qual el darrer any han estat en el punt de mira patrimonial per l'esbucament de l'edifici del carrer Fàbrica.

Per tal d'evitar més pèrdues de patrimoni i conscienciar sobre els valors històrics d'aquest indret, l'Associació per la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) realitzà ahir un recorregut pels principals edificis de la zona. L'historiador Xavier Terrassa, autor també d'El patrimonio desaparecido de Palma, fou l'encarregat de conduir la ruta, que partí de la seu d'ARCA i acabà al mercat. El recorregut se succeí per l'edifici de Monte Pío Raval, el carrer Fàbrica, el barri del Jonquet, amb els molins restaurats i l'hostal Cuba també ben enllustrat. La passejada no passà per alt les cases modernistes, com la de can Pujol, al carrer Pou número 24, o can Palmer, a més de la Ferreteria Central. És una mostra "representativa", com apuntà Terrassa, de la diversitat patrimonial que s'hi pot trobar. "Uns béns que cal conèixer i tenir en compte", subratllà.

El recorregut finalitzà al mercat de Santa Catalina amb una demostració gastronòmica de plats tradicionals de la cuina mallorquina del segle XVIII i XIX a càrrec de Diana Ferreira.