Així mateix, Mateu Riera aclareix que la murada està documentada planimètricament a partir del segle XVI, però sobretot al segle XVIII. Aquestes noves troballes permetran fer-ne un estudi molt més acurat. Això sí, la investigació no inclou de moment cap campanya d'intervenció, de manera que no podran excavar fins als nivells fundacionals del mur. "Ens quedarà per determinar si la murada que hem trobat és el mur medieval cristià o islàmic", es lamentava.
El traçat de la fortificació medieval i del bastió dels capellans localitzat entre el polvorí i allà on s'alçaven els habitatges militars -segons l'arqueòloga municipal- no han estat l'única troballa d'aquesta nova fase de treball al Baluard. A més, durant les obres s'han destapat les primeres bases d'un habitatge dels segles XIV i XV. "Les restes han estat una sorpresa, perquè podria suposar que no era un baluard, sinó un bastió que engloba també una illa de cases". Entre les restes -fins i tot en superfície- s'han trobat pintures murals. Això sí, tant Mateu Riera com l'arqueòloga municipal coincideixen que les restes d'aquest habitatge estaven en molt mal estat. Aclareixen, així mateix, que aquestes troballes no han estat cap impediment per a la continuació de les tasques a l'indret. "Les restes es localitzaren, s'estudiaren, es documentaren i es tornaren a cobrir per ser preservades", va precisar Magdalena Riera.
El fet que el sistema constructiu actual per al baluard del Príncep es dugui a terme amb un micropilotatge format amb blocs folrats de marès no implica, segons el cap de l'equip d'arqueòlegs, cap modificació del projecte. És més, "en un futur es podrà alçar el bloc i excavar la zona sense dificultats", afegeix.
1 comentari
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
som des mallorques i pitiuses mai espanyols VISCA LA NACIÓ CATALANA