Segons informa avui la universitat balear en un comunicat, el II Cicle de Conferències Arqueologia Prehistòrica se celebrarà els dies 3, 4, 20, 23 i 27 d'aquest mes al campus de la UIB.
Les conferències les donarà, en italià, el doctor Peter Van Dommelen, una de les figures més importants de l'arqueologia europea actual, destaca la nota.
Van Dommelen és professor a la Universitat de Glasgow (Escòcia, el Regne Unit) i autor de nombrosos articles científics publicats en revistes internacionals.
Ha publicat diversos llibres centrats en l'arqueologia de la Mediterrània occidental, és cooeditor de les revistes World Archaeology i Journal of Mediterranean Archaeology i va ser cofundador d'Archaeological Dialogues.
És especialista en arqueologia i prehistòria de la Mediterrània occidental durant el primer mil·lenni abans de Crist i les seves línies d'investigació principals desenvolupen perspectives teòriques i antropològiques centrades en els conceptes de colonialisme i connectivitat, amb un especial èmfasi en la teoria postcolonial i els conceptes d'hel·lenització i romanització.
També ha desenvolupat diversos treballs sobre les societats rurals mediterrànies del passat i el present, i sobre l'articulació de l'organització rural en els contexts del colonialisme, la formació de l'Estat i la globalització.
Ha dirigit, detalla la nota, dos importants projectes d'investigació a Sardenya, un d'ells el Riu Mannu, en el qual es va centrar específicament en la presència colonial (fenícia, cartaginesa i romana) a Sardenya i en les relacions amb els indígenes.
L'altre projecte és el Terralba, en el que explora el context púnico en detall mitjançant la combinació de prospeccions de jaciments, excavacions i prospeccions geofísiques, amb l'objectiu d'investigar l'assentament rural púnic a Sardenya i per definir la seu importància per a la posterior colonització púnica.
El cicle començarà demà dimarts amb la conferència "New Perspectives in Archaeology: Material Culture" a les 18.00 hores, i continuarà el dimecres a les 16.00 hores amb "New Perspectives in Archaeology: Postcolonial Theory".
Continuarà el divendres 20 a les 12.00 hores amb la conferència "Colonial Interactions in nurágica and Phoenician Sardinia" i després el 23 d'93ril, a les 18.00 hores, amb "Rural Connections: Migration, Technology and Agrarian Production in the Classical Mediterranean".
L'últim dia serà el divendres 27 a les 11 hores amb la conferència "Rural Landscapes: Agrarian Production and Rural Organization in Punic Sardinia".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.