Ja hi estam acostumats: la massiva representativitat política es repeteix gala rere gala. Si bé la nit de dijous havia de ser la nit dels escriptors i de la cultura, el sopar d'entrega del premi Ramon Llull es tornà a convertir en l'encontre dels representants institucionals. De les denou taules, només tres eren per a escriptors: una per als illencs -Miquel Cardell, Antònia Vicens, Rosa Planas i Pep Lluís Aguiló-, una altra per als vinguts de la Península -amb la flamant guanyadora, signatària contra la suposada persecució de l'espanyol a Catalunya, devora Ferran Torrent i Najat El Hachmi- i una tercera per al jurat -Damià Pons, Carme Riera, Gabriel Janer Manila, Pere Gimferrer, Carles Pujol i Gemma Lienas. Això sí, també s'hi veien altres taules amb representants culturals, del gremi d'editors i llibreters, a més d'alguns -pocs- professors de la UIB i representants de les obres socials, com ara Andreu Ramis de Sa Nostra i Margarita Pérez-Villegas de la Caixa.
Tot i això, els representants institucionals hi eren majoria, escampats a les taules centrals. Eren, per ventura, els polítics el col·lectiu convidat més nombrós o és que hi acudiren en massa? O potser els escriptors convidats no s'hi presentaren? El cert és que tornaren a ser majoria dels 180 convidats que assaboriren a pler l'anfòs a la mallorquina -el gaubellet d'albergínies no agradà tant. I en acabat, la majoria passà pel Saratoga a fer una copa. Això darrer, cortesia de Planeta.
Majoria absoluta de polítics
Els representants institucionals guanyaren per 'golejada' els escriptors en el sopar del premi Ramon Llull
Palma 05/02/11 0:00
També a Illes Balears
- Palma es presenta a Nova York com un referent cultural amb una mostra de flamenc
- L'Associació de Periodistes es posiciona en contra del nomenament de Josep Codony com a nou director general d'IB3
- El centre de Salut Emili Darder desobeeix la normativa vigent
- Narges Mohammadi: dona de foc
- Perdre la feina per defensar el català a l'aula
4 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
El món de la cultura escrita hauria de denunciar públicament aquests actes indignes. Amb aquests polítics de falsa esquerra, escriptors, traductors, editors i llibreters tenim el que ens mareixem. En entrar el pp s'ho trobarà tot fet. No caldrà ni que pensi etnocidi.
Alguns dels escriptors que hi foren, quan veieren el que passava, voldrien haver-se fosos. No se n'anaren a ca seva per educació.
Quin horror! Més polítics que escriptors i lectors en un sopar de tipus literari! Gran fracàs.
I això que insistiren una mala fi de vegades per convidar escriptors als qui oferien dos sopars de franc. Els absents són l'única nota de dignitat a un acte indecent!