Només hi havia un requisit: cantar en català, i n'hi hagué molts que acudiren a la cita. En l'ambient es palpava aquest orgull sonor que senten i transmeten aquells que estimen la seva llengua i que ho canten als quatre vents. A Son Servera ahir aquests feren sentir la seva veu i el clam hi arribà en forma de música, en clau de rock, d'acústica, de jazz, música tradicional i infantil. Una barreja d'estils que va convèncer.
L'onzena Trobada de Músics per la Llengua s'aturà enguany a Son Servera i n'hi hagué molts que hi volgueren ser perquè en aquesta edició hi havia 39 grups participants. Una xifra a tenir en compte en un dia de festa fou una trobada dels músics de Mallorca, de les Illes i d'altres territoris de parla catalana amb el seu públic en un macroconcert reivindicatiu. Qui volia podia escoltar fins quasi dotze hores de música en català.
La cita era a les 16.30 hores i es va allargar fins a la dematinada. Les previsions eren arribar fins a les 4 hores. A primera hora del capvespre es començaven a encalentir motors amb una bona batucada. La gent hi anava arribant a poc a poc (hi havia la Volta a Mallorca, hi havia el Barça), però l'horabaixa i el vespre el centre del poble s'omplí per gaudir de la música . Alguns aprofitaren les terrasses dels bars ubicats a la plaça de Sant Joan per sopar amb bona companyia, amb bones cançons i molt de sentiment.
També fou curiós com alguns turistes s'acostaren als diferents escenaris, hi quedaven a veure les actuacions i s'interessaven per saber d'on eren els grups. En el punt neuràlgic de la localitat hi havia tres escenaris muntats: dos a la plaça de Sant Joan i un a l'església nova. Els assistents anaven de concert en concert per tastar una mica el gust que deixa aquesta defensa de la llengua. Els conjunts i els artistes actuaren entre 20 i 30 minuts cada un, per tant tingueren l'oportunitat de mostrar al públic el seu treball creatiu.
Entrega
Després de sopar s'apuntaren al moviment. Cal dir que l'organització fou molt acurada. La gent participà en les diferents actuacions, sobretot ben entrada la nit, i els horaris prevists es respectaren. Hi havia molts de joves, però la veritat és que al llarg del dia anava i venia gent de totes les edats, fins i tot els més petits gaudiren de Cucorba. A més, es pot destacar la gran varietat per triar, amb veus tan conegudes com dels Anegats, Oprimits, Tiu, Llunàtiques, Katua i Herbes dolces. També pujaren a l'escenari altres músics més novells que no quedaren enrere.
Aquesta cita anual s'ha convertit en ineludible per conèixer una mica la música que es fa a les Illes i comprovar que hi ha una oferta gran i variada. La trobada té el suport del Consell, del Govern i també de l'Ajuntament de Son Servera. Músics per la Llengua també hi va posar una paradeta amb venda d'alguns productes i retalls d'aquests deu anys de vida. L'Associació va néixer el 2000 i ha anat creixent dia a dia.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Un altre acte per incentivar el catalanisme a ses illes, fins cuant govern balear?