"Avui deixam el 'Cavallet de serp' perquè l'encalci algú altre". Les notes renovades de Projecte d'Efak clouran avui la boca a l'espera d'un nou relleu. Després de cinc anys sobre els escenaris, la formació que ha fet reviure les músiques de Guillem Fullana d'Efak s'acomiada avui del públic al poble natal del polifacètic artista. Com a llegat ens deixen l'energia que el negret de Manacor els contagià a través de les seves lletres i cançons. "Som una generació mancada de referents i d'Efak ha suposat per a nosaltres un referent vital. Mitjançant de la seva música hem intentat copsar la seva energia", explicava ahir la veu del grup, Joana Gomila.
En aquest temps, Projecte d'Efak ha duit els sons del negret del Barracar per diferents indrets dels Països Catalans i també de l'Estat. Es tracta d'un projecte que, malgrat que sorgí amb un vessant ronckandrollesc molt marcat, "també ha servit perquè nosaltres aprenguéssim a fer camí individualment dins el llenguatge musical". El resultat d'aquesta experiència fou el disc Malapesta, que la formació publicà el 2008.
El concert està emmarcat dins el cicle de les Muses dels Amics del Museu de Manacor i començarà a les 20.30 hores a la torre dels Enagistes, precisament l'indret on mataren Jordi Roca, una mort que Guillem d'Efak denuncià a través de la seva famosa balada. Amb tot, les lletres de D'Efak continuaran en la memòria col·lectiva per recordar que, com deia el cantant, en cançons no tot es compon.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.