Mentre el Museu de Mallorca roman en part tancat i a l'espera d'una secció de Belles Arts en condicions, algunes de les seves peces llueixen a Avinyó. Prop de quaranta obres del gòtic mallorquí es mostren a partir d'avui i fins al 7 de novembre al Museu del Petit Palais de la ciutat occitana. La mostra, titulada Terra-Mare, Majorque, le Royaume au milieu de le mer, deixa palesa la importància de l'art gòtic a Mallorca, característic per la seva singularitat, qualitat i abundància, i que a l'Illa és reforçat per l'encreuament de cultures de la Mediterrània.
La directora del Museu de Mallorca, Joana Maria Palou, és la responsable de la selecció de les peces i ha estat la comissària de la mostra juntament amb la seva homòloga al Petit Palais, Dominique Vingtain. Tal com publicà dBalears, Palou n'inicià el trasllat el 14 de juny passat, un treball que suposa que per primer pic algunes de les obres més emblemàtiques del gòtic mallorquí surtin fora de l'Estat. És més, durant cinc mesos, mostraran tota la seva esplendor als visitants d'Avinyó, ciutat que any rere any acull un gran nombre de turistes i que precisament ara celebra un concorregut festival de teatre que arriba a la 64a edició.
Un total de 14 entitats i institucions, com la Seu, el Museu Diocesà, el santuari de Lluc i el convent de Santa Clara, han cedit algunes de les seves peces per a la mostra, que serà inaugurada avui capvespre pel conseller d'Educació i Cultura, Bartomeu Llinàs; la batlessa d'Avinyó, Marie-Josée Roig, i l'artista Miquel Barceló, instigador d'aquesta quimera.
Aquest projecte està inclòs dins una iniciativa que també engloba tres exposicions més de Miquel Barceló. La primera, a la Gran Capella del Palau dels Papes, l'edifici gòtic més gran d'Europa, exhibirà la darrera obra d'argila, terra cuita i totxana de l'artista felanitxer. Una segona s'ubica a la seu de la col·lecció Lambert i la tercera que es podrà veure al Museu del Petit Palais, igual que el gòtic mallorquí, i inclou peces tan excepcionals com és el còdex del llibre de filosofia d'amor de Ramon Llull, un ampli conjunt de retaules amb motius religiosos i un reliquiari de plata de final del segle XIII.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.