"Encara no hem cobrat les ajudes per l'edició d'interès general, el suport genèric del 2009 i part del 2008, i estam pendents de les partides per a l'Espai Mallorca i Illa de Llibres", explica el jove editor. Tres tretards econòmics per part del Consell de Mallorca importants per a la salut del gremi, indica. "Aconseguir aquest finançament" serà un dels principals cavalls de batalla de Miquel Ferrer.
L'altra tasca que pretén engegar és fer que el gremi sigui més present. "Hem de sortir amb els llibres a cercar els lectors, i no esperar que ells vinguin", afirma convençut. "Si els llibres no són a les llibreries, no es venen". Davant això ja s'ha posat en contacte amb el Gremi de Llibreters per treballar de manera conjunta en aquest sentit. "A més, la bona distribució dels títols també és cabdal", assegura.
La dissolució o 'refundació' de l'Institut d'Estudis Baleàrics és una altra de les preocupacions del nou president del grup. Podran contiunar assistint a les fires? Es mantindran les coedicions? Són els interrogants que apunta Ferrer i que encara no tenen resposta. Ja ha demanat una reunió amb el director general de Cultura, Pere Joan Martorell, i amb la directora de l'Institut Ramon Llull, Fany Tur, per aclarir-ho. La tasca, però, no serà escomesa fàcilment per aquest jove, que assegura que arriba a la junta del gremi amb "idees noves".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Hi ha massa llibres que no són digeribles i que es subvencionen gairebé a preu total, perquè només responen als interessos de l'autor que sovint té un bon endoll en l'administració de l'estat per a la seva publicació. Sobren llibres dolents. Entre ells alguns que tenen premis literaris.