La mostra, que s'inaugurarà el mes d'abril, esbossarà aquest gran mapa "trencant el tòpic de centrar-se només en Andalusia i fent referència a arreu de la Península i també a Mallorca", explicaren ahir els organitzadors. L'exposició ha estat encarregada pel Govern saudita i s'instal·larà al Museu Nacional de Riad. Una vegada finalitzada, la Fundació la vol traslladar arreu de l'Estat.
Per tal de completar amb precisió quin són els elements més importants de llegat islàmic a l'Illa, la Fundació s'ha posat en contacte amb el Departament de Patrimoni del Consell de Mallorca perquè els assessori. "Volem mostrar un mapa complet", recalquen. "Volem reunir la màxima informació possible d'arreu de l'Estat i, en el cas de Mallorca, ja tenim la fitxa dels banys àrabs i coneixem l'intens estudi de Guillem Rosselló Bordoy sobre les ceràmiques andalusines", afegiren.
Val a dir que aquesta mostra no inclourà peces orginals, sinó que farà un repàs històric a través d'imatges, reproduccions en tres dimensions, maquetes i visites virtuals.
A més, l'exposició es completarà amb una publicació a mode de catàleg que presentarà amb més detall quin fou aquest passat islàmic. Entre aquest llegat no es podrà obviar el llibre Tarih Mayurqa, traduïda per Guillem Rosselló Bordoy i Nicolau Roser.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
Un PATRIMONIO que, aunque a muchos les pese, forma parte de NUESTRA HISTORIA y al cual no podemos renunciar ni tampoco renegar de él, y del que SI debemos sertirnos orgullosos, aún a pesar de los destrozos ocasionados en el ámbito arquitectónico y obras públicas. No debemos olvidar que la cultura árabe-musulmana influyó de una manera decisiva en nuestra propia idiosincrasia.