Passaven pocs minuts de les cinc de l'horabaixa quan el so dels xeremiers donava pas a la X Trobada de Músics per la Llengua. Música tradicional, infantil, rock, reggae, electrònica... un repàs pels principals estils amb un requisit comú: el català com a llengua vehicular.
Menys freqüentat que en edicions anteriors, probablement perquè coincidia amb les festes de Sant Pere, l'encontre va anar guanyant protagonisme i captant l'atenció del públic a mesura que avançava la nit. No debades, el programa d'actuacions es va allargar fins ben entrada la matinada.
Un total de 35 grups que actuaven cada trenta minuts rotaven d'escenari en escenari, quatre en total, distribuïts per les places dels Seglars, la Vella i dos a la plaça Major en un intent per generar un major moviment de públic, una trobada dinàmica.
Es gaudí d'una música propera, amb alguns artistes com Guillem Sansó entremesclant-se amb el públic amb balls de tu a tu, improvisats a peu d'escenari, especialment els que va desencadenar Música Nostra; somriures infantils de la mà d'Agustí Bartó...
Música Nostra, Es Reboster, No diguis dois, Oliva trencada, Dj Kat, Germans Martorell, Pere, Rels, Dopamine, Tutu-pà són només alguns dels noms que integraven el cartell. Hi havia formacions d'orígens diferents, com Nua, integrada per artistes balears i també del Principat, i altres de vingudes d'Eivissa i Menorca. "Grups molt diferents que treballen en la direcció d'una mateixa llengua", va assegurar Antoni Nicolau, president de Músics per la Llengua.
Cap dels participants en la trobada no cobra per les actuacions, de manera que es tracta d'una activitat de companyonia, i això permet que sigui totalment de franc per al públic i que acosti especialment la nostra música al carrer.
La X Trobada de Músics per la Llengua es va alternar amb tota una sèrie d'actes a Pollença, cosa que va provocar fins i tot alguna escena curiosa, com el sopar multitudinari de la tercera edat amb Música Nostra de teló de fons. Només uns carrers més enllà, al centre de cultura Guillem Cifre de Colonya, es lliurava el prestigiós premi de narrativa infantil i juvenil, un altre exemple del que es pot fer per fomentar l'ús i el coneixement de la llengua catalana.
Entre el públic eren molts els que duien camisetes que reivindicaven poder veure la TV3 digital sense limitacions. Mesclada amb el públic hi era la directora general de Política Lingüística, Margalida Tous, i el director insular de Patrimoni, Gabriel Cerdà.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
tant de bó es facin mes actes d´aquests.