El grup de recerca Arqueobalear de la UIB serà a partir d'ara l'encarregat de vetlar pel patrimoni arqueològic de la finca pública de Son Real. Els tècnics de la Universitat s'encuidaran de redactar un pla director d'actuació a les diferents zones arqueològiques, a més de la realització dels projectes de recuperació dels jaciments. En concret, la tasca dels tècnics de la universitat se centrarà en la recuperació de la zona del Figueral, que es troba en "bastant mal estat", segons anuncià ahir el director de la Fundació per al Desenvolupament Sostenible, Jordi Cabrer.
Aquesta activitat es durà a terme gràcies d'un conveni signat ahir entre el conseller de Turisme, Miquel Nadal, i la rectora de la Universitat de les Illes Balears, Montserrat Casas, que farà possible l'assessorament tècnic per a la creació del pla director i l'assessorament per al desenvolupament d'un centre d'investigació arqueològica "dins el projecte de realització del centre d'interpretació", explicà el conseller Nadal. Montserrat Casas es mostrà satisfeta amb l'acord de treball conjunt i assegurà que "per a nosaltres sempre és una satisfacció establir relacions respecte a la conservació del nostre patrimoni cultural".
En realitat, el grup de recerca Arqueobalear fa prop de tres mesos que ja treballa a la finca pública on es troben jaciments talaiòtics i del pretalaiòtic. En total hi ha una mitja de dotzena de jaciments que ara seran estudiats amb detall mentre s'està tramitant l'expedient de delimació de la zona de restes que, segons explicà ahir el doctor Manuel Calvo, "va més enllà de la finca". Una tasca que pretén aprofundir en el coneixement del patrimoni arqueològic de Son Real i "posar-ho en valor".
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.