Art i música es tornaran a fondre en un recorregut històric pels racons de Ciutat. Entre el 17 i el 22 de novembre i per cinquè any consecutiu la Setmana de Santa Cecília es deixarà sentir, enguany sota el títol Palma, la ciutat entre dos segles (1860-1940). Cort organitza aquest cicle prenent com a punt de partida la visita d’Isabel II a l’Illa l’any 1860. A partir d’aquí i durant sis dies es visitaran alguns edificis emblemàtics d’aquesta època. "Enguany, però, dominen els edificis civils", explicà un dels coordinadors de les jornades, Jaume Llabrés.
Així, el cicle començarà dilluns dia 17 amb la visita al convent de les Agustines de l’Empar, que "per primera vegada mostraran al públic els seus brodats", afegí Llabrés. La música seguirà les explicacions històriques a l’església de les Reparadores, a més, de la interpretació de la Jove Orquestra Barroca. Les altres visites seran al Palau del Consell de Mallorca, l’edifici del Parlament i antic Círculo Mallorquín, el Palau March i dos casals tradicionals d’aquest període de la burgesia mallorquina: Can Cera i Can Marquès.
En acabar cada ruta, i com ja és tradicional, la música hi prendrà el protagonisme. "Als indrets on es debaten els problemes dels ciutadans, ara hi entrarà també la música. Sempre és agradable", digué la presidenta de Joventuts Musicals, Conxa Oliver. Entre els músics que participaran en el cicle es troben la violinista Samika Honda i l’aula de saxòfons del Conservatori Superior de Música de les Balears, entre d’altres. Serà un repertori que abasta una nòmina molt àmplia de compositors des de l’època barroca fins al segle XX.
El cicle es tancarà dissabte dia 22 al Palau March amb la conferència de la professora Teresa M. Sala, que versarà sobre l’obra de Josep Maria Sert. El trio Pamina posarà punt i final a uns dies en els quals l’art, la música i el patrimoni esdevindran, per cinquè any consecutiu, els vertaders protagonistes. Cal recordar que tots els concerts són de franc. Mentre que les visites històriques, que començaran a les 19 hores, tenen una entrada simbòlica de 3 euros. Per participar-hi cal apuntar-se al 90102365.
Sense comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
De moment no hi ha comentaris.