TW
0

Una dotzena de joves voluntaris mallorquins treballen des d'ahir i durant les dues pròximes setmanes a les ordres dels arqueòlegs Pep Merino i Maria Magdalena Estarellas en el tercer camp de treball de Bóccoris, organitzat per l'Ajuntament de Pollença.

Voluntaris i experts tractaran de determinar durant els propers dies la potència del jaciment, que correspon a una civilització indígena i que està datat entre el segle II aC i el segle III dC. A diferència d'altres campanyes arqueològiques que estudien restes romanes, com la de Pollentia a Alcúdia, el camp d'excavacions de Bóccoris estudia un jaciment d'una ciutat indígena, de la qual fins fa tres anys només existien mencions documentals però que mai no havia estat excavada.

Durant el primer any, el 2001, els arqueòlegs hi trobaren restes de ceràmica importants que permeteren establir una cronologia d'ocupació amb restes dels segles II i III dC i del II i I aC. Pep Merino, codirector de les excavacions, explica que «va ser un descobriment important perquè les mencions que hi havia en els llibres xerraven sobre que el segle I dC la ciutat ja estava en decadència, però hem pogut comprovar que perdurà en el temps».

Durant els propers dies els codirectors del camp de treball preveuen finalitzar la prospecció iniciada el 2001 i obrir nous llocs d'investigació. Encara no han decidit si la nova prospecció es farà al costat de les restes emmurallades o bé es netejarà el talaiot ubicat a la finca.

De moment els al·lots feien feina ahir en la neteja de la zona, que durant l'hivern es veu envaïda per la brossa. Les restes de ceràmica trobades a Bóccoris són catalogades en el museu de Pollença.