El Museu d'Història és la seu d'aquesta exposició que fa un recorregut per aquests sis anys de treballs.

TW
0

Un equip d'arqueòlegs del laboratori de Prehistòria de la Universitat de les Illes Balears treballen desde fa sis anys en el poblat dels closos de Can Gaià de Portocolom. Han estat moltes les troballes localitzades en aquest jaciment pretalaiòtic, així com les campanyes d'excavacions duites a terme. De tot això en dóna testimoni gràfic el Museu d'Història de Manacor que, a través d'una exposició fotogràfica, revela les investigacions duites a terme i ofereix una mostra d'aquest projecte iniciat l'any 1996. Un projecte que va néixer amb la finalitat de l'estudi, la recuperació, adequació i difusió d'un dels poblats de navetes més importants i més ben conservats de Mallorca.

Aquesta exposició fotogràfica, les imatges de la qual pertanyen al Grup de Recerca Arqueobalear del Laboratori de Prehistòria de la Universitat de les Illes Balears, ha estat possible gràcies a la feina i l'esforç de l'equip investigador durant els mesos d'estiu des dels anys 1996 al 2002 amb el suport de la Delegació de Turisme i de l'Ajuntament i Casa de Cultura de Felanitx.

El batle de Manacor, Miquel Riera, comentà que «amb aquesta exposició el que volem és anar completant la tasca que es realitza, des del Museu d'Història per fomentar el coneixement de l'arqueologia. Pensam que donar a conèixer la nostra història a tothom però sobretot a les noves generacions, és un graó important dins la nostra formació i un interessant pilar cultural».

El Museu d'Història de Manacor, ubicat a la torre dels Enagistes, mostra imatges que reflecteixen aquest sis anys de treball. Així es poden veure fotos aèries del poblat dels Closos, detalls de les navetes o del conjunt arquitectònic.

El poblat dels Closos de Can Gaià es troba a Portocolom, a uns 700 metres de la línia de la costa. Al llarg de tots aquests anys el projecte s'ha consolidat amb campanyes d'excavacions anuals, nombrosos treballs científics i un projecte de musealització. Un dels altres objectius del projecte és la formació dels estudiants d'arqueologia.