El bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, ha reivindicat aquest diumenge, amb motiu de la celebració de la missa de Pasqua, a la Catedral, la «cultura de la vida i de la pau».
Taltavull s'ha pronunciat així durant la seva homilia, en la qual ha defensat que «la pau» és la paraula que millor expressa el desig d'una societat que està assedegada, sobretot, quan la veu tan en perill, «quan els governs decideixen augmentar en milers de milions d'euros la inversió en armament, quan aquesta despesa o una part important, podria servir per a ajudar els milions de pobres a sortir de la seva pobresa, pobres sense treball, sense habitatge i sense allò més mínim per a viure amb dignitat o, si es mira a escala mundial, ajudar a fer desaparèixer la fam en el món», ha afegit.
En aquest sentit, el Bisbe ha posat en valor la figura de Jesús, qui «amb la llum de la seva resurrecció vol il·luminar el camí per a la vida, també aquestes zones fosques que no deixen viure amb dignitat i condemnen a molts éssers humans a morir de manera injusta». «La centralitat de la resurrecció del Senyor ens fa veure que la fe que professam es viu en el cor de la vida i no sols en les situacions límit, malgrat que en aquests moments existeixi la urgència d'una actuació d'ajuda immediata», ha subratllat.
Així mateix, Taltavull ha recordat que «la pau és inseparable del sacrifici de Crist», ja que «Jesús crucificat ha anul·lat la divisió, ha instaurat la pau i la reconciliació» així com «ha donat als homes la salvació que ve de la resurrecció». "Guanya la vida, no la mort! Per això, la festa de Pasqua és un crit a favor de la vida i la cultura de la vida», ha posat l'accent.
Els apòstols són testimonis d'això: «Ho van matar penjant-ho en un patíbul [...], Déu ho va ressuscitar el tercer dia». Ara és el torn dels fidels d'anunciar-lo amb esperança.
Per això, el Bisbe ha convidat a «acostar-se a Jesús, al misteri de la seva resurrecció» i extreure «de la llum que aporta la fe motius i raons per a reforçar l'esperança, virtut que especialment enguany l'Església amb l'Any Jubilar demana reforçar».
Així, Taltavull ha recordat que en el Diumenge de Pasqua es convida a mirar cap a la llum i no quedar-se en la foscor. Així, ha apuntat, com els vitralls d'una catedral es veuen millor des de dins, la fe permet veure la realitat il·luminada des del cor, des de Déu. «Qui creu, ho veu», ha dit, perquè la fe és una nova manera de mirar. Jesús va dir: «Jo soc la llum del món» i va dir també: «vosaltres sou la llum del món». Això fa als fidels responsables de portar llum i esperança al món, ha afirmat el Bisbe.
A més, ha evocat les paraules de Sant Joan XXIII, qui afirmava que «tot creient és cridat a ser [...] una espurna de llum, un centre d'amor». Aquesta llum ha de traduir-se en opinió del Bisbe en pau interior i en acció per a la justícia social.
La fe en el Ressuscitat exigeix d'aquesta manera acció i planteja preguntes: «Vivim com els primers deixebles?», «Tenim la força de les dones que varen anunciar la vida?», «Què feim per alimentar una cultura de la pau?». És temps de renovar l'esperança i caminar cap a la vida, ha conclòs Sebastià Taltavull.
3 comentaris
Per a comentar és necessari estar registrat a Diari de Balears.
És sorprenent que el PSOE i Sumar dediquin tant d' espai televisiu públic a les celebracions de la Pasqua cristiana, uns partits que diuen que defensen un estat laic. És de suposar que ho fan per quedar bé amb els votants creients. Però el bisbe Taltavull es pot oblidar de l'estalvi en inversió armamentística. Fins aquí hem arribat!.
… o defensam sa nostra forma de vida o …. mentres el patrimoni de sa església pot anar avançant.
Es verdad Eminencia Reverendísima... Es verdad que el hombre, desde que puebla este planeta desde hace al menos 200.000 años acumula lo que sea para defenderse del contrario o simplemente para destrozarlo. Lo que ocurre, es que lo que ahora tiene en sus manos es mil veces más peligroso. Es verdad que el mundo se está armando, gastando cantidades ingentes de dinero porque le ha visto las orejas al lobo. Y el lobo de ahora es el hijo de Putin. Y V.E. no lo ha nombrado para nada. Por cierto: He visto a ese pájaro en misa, junto a un clérigo con un chirimbolo sobre la cabeza, más o menos como el que usan Vds. pero más redondeado y.... santiguándose. Mayor rostro, es imposible. Es verdad que con los bienes que supuestamente acumula la Iglesia repartidos por todo el mundo, se podría quitar el hambre a muchas generaciones. Jamás he visto desprenderse de nada. Mejor los bienes de la tierra que los del "cielo". Y hasta ahí podríamos llegar. ¿Creer?. ¿No creer?. Aquí no entro ya que cada uno es dueño de sus pensamientos. Y termino, que escribir no arregla nada y las cosas seguirán igual o peor. No creo que ningún cura tenga problemas de "habitatge". Y me alegro. Bones festes de Pasco per tot hom.