Eureka!, els nins trobaren la diversió

«Per primavera, l'escola al carrer» reuneix 31 estands de centres educatius al passeig del Born

El batle també va voler apuntar-se a la plastilina. | T.M.

TW
0

Quan Arquimedes va descobrir el principi que du el seu nom exclamà: Eureka!. De llavors ençà, quan un troba allò que cerca amb molt d'afany mostra la seva alegria amb aquesta expressió. Però hi ha vegades que sobren les paraules i això quedà de manifest ahir en el passeig del Born: les expressions, els somriures en els rostres, els moviments demostraren que els més petits també havien descobert un lloc de diversió, un lloc per posar en pràctica tot el seu món i descobrir que «aquí ens ho passam molt bé, millor que a l'escola!». Ahir s'obria la 12a edició de «Per primavera, l'escola al carrer» que organitza l'Ajuntament de Palma i aquest any el lema elegit és «Eureka! compartim la importància de la investigació i descoberta en educació».

La Fira de Primavera que es desenvolupa al Born s'ha convertit en una cita obligada en apropar-se el final de curs. Hi ha al llarg del passeig un total de 31 espais en els quals s'hi pot trobar les realitzacions de diferents centres i diversos tallers. Hi participen centres d'educació infantil, primària, secundària, educació especial i educació d'adults. Està previst que més de cinc mil persones comparteixin aquests dos dies, que dura la fira, la importància de la investigació i la descoberta en l'educació.

En els diferents estands es pot veure la tasca que es du a terme als diferents centres així com els mètodes d'educació. Entre d'altres es pot observar com es fa feina amb el fang o amb el paper. «A mi m'agrada més anar a l'escola», deia Àlex de 3 anys. I de seguida surt Núria que diu «a mi no, a mi m'agrada més ser aquí!». I mostraven orgullosos els treballs que realitzaven en plastilina o en paper. «Això que faig és un avió i de color vermell!». Eren els més petitons, fins a 3 anys, que feien activitats plàstiques al centre del Born.

Alguns canviaren la cara al centre de perruqueria i estètica. La majoria dels nins volien pintar-se els cabells de colors i les nines es feien trenes. Altres es pintaren uns mostatxos. I també hi havia molta de marxa amb un professor que els donava les indicacions i marcava el ritme. I sense dubte en sortiran bons ballarins, perquè s'hi afanyaven de debò. Tot això acompanyat de bona música.