Una superposició de mirades diferents

Sa Nostra acull l'exposició «La distància crítica», col·lecció de fotografies d'Ordóñez Falcón

TW
0

Es presenta com una superposició de mirades diferents. L'objectiu capta les imatges i després aquestes són observades per l'espectador. Sempre hi ha distins punts de vista. El centre de cultura Sa nostra inaugura demà i fins el proper dia 7 de maig una mostra de fotografies que està considerada com una de les millors obres gràfiques contemporànies espanyoles i amb més prestigi en l'ambit internacional. Amb el títol La distància crítica es mostra part de la col·lecció privada d'Enrique Ordóñez Faldón. «Volia que cada part de l'exposició fos un pensament ja que les fotografies són coses vives. Allò que més m'interessa a l'hora d'organitzar una exposició és confrontar el treball d'un col·leccionista amb la mirada exterior. Consider que una exposició és un organisme viu en el qual es poden determinar fases d'evolució o activitats». Així es va expressar Régis Durand, el comissari de la mostra i director del centre nacional de fotografia de París.

«Quan em varen convidar a fer l'exposició, vaig demanar a Ordóñez si podia tenir carta blanca i em va respondre afirmativament. Llavors vaig proposar una lectura transversal de la col·lecció organitzada entorn de cinc idees. Tenia clar que no volia una exposició cronològica ni formalista», afirmava Régis Durand.

Així, doncs, s'ha estructurat la mostra en aquestes cinc parts que varen ser explicades pel comissari. Elevant els ulls cap a nosaltres: «En aquesta secció s'ha volgut representar el diàleg que s'estableix entre la mirada de la fotografia i la de l'espectador. Aquí es pot veure els treballs d'Alenxader Rodchenko, Dora Maar o Dorothe Lange».